TNG
Nu söker St1 en Hållbarhetsspecialist

Nu söker St1 en Hållbarhetsspecialist

Var med och driv utvecklingen framåt på resan mot att bygga framtidens nya förnybara bränslen!

Uppdragsgivare St1
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-03-20
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Claudia Ullreich
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Claudia Ullreich

0734 34 64 56

Var med och driv utvecklingen framåt på resan mot att bygga framtidens nya förnybara bränslen!

Har du ett gediget intresse för Hållbarhetsfrågor och vill verka i en roll där du får möjlighet att göra avtryck?
Du blir en del av ett tryggt och engagerat företag vars mål är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Är du intresserad av att jobba på ett dynamiskt och framgångsrikt bolag? Sök tjänsten idag. Vi ser med glädje fram emot din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

St1 är ett spännande företag där du får möjligheten att jobba i en inspirerande roll. Du blir en viktig del av St1 Sverige AB– en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

För att lyckas som hållbarhetsspecialist hos St1 tror vi att du gillar att arbeta med olika intressenter, är nyfiken och kan arbeta flexibelt med olika utmaningar. Du är bekväm med att använda data för beslut. Du brinner för hållbarhet och letar aktivt efter förbättringsmöjligheter i både processer och resultat och du trivs med att axla en synlig roll i organisationen.

Rollen innebär även att: 

 • Utveckla och koordinera insamlandet av data för rapportering enligt GRI
 • Bidra med miljödata och faktaunderlag till koncernens (olika intressenter) hållbarhetsredovisning
 • Utveckla kommunikation och transparens kring hållbara leverantörskedjor, både internt och externt
 • Utveckla spårbarheten i värdekedjan, allt från hållbara råmaterial till erbjudande i butik
 • Bevaka och tolka lagstiftning / direktiv inom miljöområdet och omsätta lagstiftningen till rutiner och instruktioner (NFI)
 • Kännedom om beräkning av utsläpp av växthusgaser samt hållbarhetsdata
 • Att kunna använda komplexa siffror och statistik som ett verktyg för att skapa förståelse både inom och utanför organisationen
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

St1 sitter i snygga lokaler i Sundbyberg med närhet till pendel, tunnelbana och tvärbana. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, där du jobbar kontorstider med viss möjlighet till flexibilitet. Du kommer att rapportera till Chef Sustainability som sitter i Finland.

Du kommer att tillhöra affärsområdet "Sustainability and Future Business", där fokus ligger på att skapa nya hållbara och lönsamma affärsmöjligheter för St1. Vi omvandlar vår kunskap och förståelse om marknaden till strategiska projekt och partnerskap, som underlättar transformationen av vår värdekedja till en mer hållbar sådan. Teamet stödjer och samarbetar med hela St1-koncernen på en nordisk nivå. Som en del av det nordiska Sustainability-teamet kommer du i rollen som Sustainability Specialist fokusera på att utveckla GRI-data och relaterade processer till en helt ny nivå. Du kommer att ha ett nära samarbete med vårt raffinaderi, produktionsanläggningar och depåer över hela Norden. Därför är det mycket viktigt att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

 

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Du drivs av att arbeta med och leda förbättrings- och utvecklingsarbete, och är kanske redan idag den som tar fram rutiner och utvecklar arbetssätt. Det är av stor vikt att du har ett gediget intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och att du tycker att det är roligt att vidareförmedla din kunskap. 

Vi ser även att du har: 

 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom området hållbarhetsfrågor
 • Några års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor
 • Grundläggande kunskap inom hållbarhetsredovisning i enlighet med GRI Standards
 • Goda kunskaper inom de viktigaste hållbarhetsfrågorna i leverantörskedjan samt erfarenhet av olika hållbarhetsverktyg och arbetssätt är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (speciellt engelska), såväl muntligt som skriftligt
 • Van användare av Office-paketet

Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann, drivande och ansvarstagande. För att du ska trivas i din roll är du bra på att samarbeta och har en förmåga att påverka och entusiasmera andra. Då en stor del av arbetet bedrivs i projektform där du förväntas ta stort eget ansvar vill vi att du är både initiativtagande och motiveras av att arbeta efter tydliga mål. Du behöver aktivt arbeta med att skapa relevanta kontaktytor i företaget och tycka att det är stimulerande att driva många processer parallellt.

St1

St1

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Idag driver St1 dryga 480 St1- och Shellstationer i Sverige, från Trelleborg i syd till Haparanda i norr. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Därför är miljöarbetet St1s mest prioriterade område.
Båda kedjorna erbjuder drivmedelsprodukter som uppfyller kundernas höga förväntningar och som utvecklats med förnybara och hållbara bioprodukter för att uppnå Sveriges högt ställda krav på minskad miljöpåverkan. Vår butiksverksamhet bedrivs idag i anknytning till varumärket Shell. Läs mer på www.st1.se
St1 är ett generöst företag som förvisso ställer höga krav, men där du som medarbetare får mycket tillbaka och erbjuds stor frihet under ansvar. Företaget präglas av en öppen och kommunikativ miljö där vi vågar tänka annorlunda.

Uppdragsgivare St1
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-03-20
Claudia Ullreich
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Claudia Ullreich

0734 34 64 56

Räkna ut avståndet till jobbet

Löfströms allé 5