TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Nyexaminerad elkonstruktör till SSAB i Oxelösund

Vill du som nyexad elkonstruktör arbeta produktionsnära med tekniska problem i en stålindustri som satsar på hållbarhet?

Vill du vara en del av en hållbar utveckling inom stålindustrin? Som elkonstruktör hos SSAB i Oxelösund kommer du att får lära dig mer och få erfarenhet inom industri. Du kommer att få möjlighet att använda din problemlösningsförmåga och utvecklas inom din roll som elkonstruktör. Vill du arbeta i en varierad roll och bli del av ett företag med goda utvecklingsmöjligheter? På sikt har du chans att arbeta som delprojektledare för produktionsnära projekt. Där till blir du del av ett bolag som är på en hållbarhetsresa. SSAB har som mål att bli det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. Sök jobbet idag och bli en del av vårt team på SSAB i Oxelösund!

Ditt anställningserbjudande

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle. Genom satsningen kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030. 

SSABs omställning till en fossilfri produktion innebär införandet av ljusbågsugn. Arbetet pågår parallellt med ordinarie produktion och fr.o.m. 2026 ska det nya flödet råda. Konstruktionsavdelningen är med på denna resa, samtidigt som den befintliga produktionen och dess kvalité skall upprätthållas. Konstruktionsavdelningen bygger anläggningarna, upprätthåller dess funktion och genomför förbättringar. 

För att komma bra in i rollen hos oss kommer du få en gedigen introduktion och ett mentorskap. Som elkonstruktör kommer du att genomföra konstruktion genom hela produktionsflödet och på sikt bli tilldelad ett specialistområde i vår produktion. Samtidigt är det viktigt att vi i teamet kan hjälpa varandra varför man också förväntas stötta andras specialistområden vid behov. 

Gym på kontoret
Gym på kontoret
Flextid
Flextid
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Du kommer att ingå i ett team som består av mekanik-, media- och elkonstruktörer och automationsingenjörer. Totalt på SSAB i Oxelösund är vi ca 2400 personer.

Tjänsten är placerad i Oxelösund och då du som elkonstruktör kommer att arbeta väldigt verksamhetsnära behöver du vara på plats i Oxelösund.

Arbetstiderna är 08-16.30 med möjlighet till flex kl. 06.30-09.00 samt 15.00-18.00. Vi har arbetstidsförkortning och arbetar 7 h 45 min per dag exkl lunch.

För dig som fortfarande studerar, finns möjlighet att börja efter sommaren (2023).

Våra förväntningar

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom el eller med erfarenhet som elkonstruktör / eltekniker / elinstallatör eller liknande roll. Har du erfarenhet från en tillverkande verksamhet / industri är det meriterande. Då vi internt kommunicerar på svenska och externt på engelska (med leverantörer) krävs kunskaper i båda språken i tal och i skrift. 

Du är lösningsorienterad och tar ansvar för att leverera dina uppgifter med kvalitet och i tid. Då säkerheten är viktig för oss behöver du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du är samarbetsvillig och arbetar bra ihop med andra. I rollen kommer du ha många kontaktytor varför vi söker dig med en god kommunikativ förmåga.

Alla lediga jobb