TNG
Operations Manager (Freight) till Sonat i Örebro

Operations Manager (Freight) till Sonat i Örebro

Är du en coachande ledare som drivs av affärsutveckling och har erfarenhet från transportbranschen / logistik?

Arbetsgivare Sonat AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-04-20
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Friskvård Friskvård
Sjukvårds&shyforsakring Sjukvårds­forsakring
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Eva Sahlin
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Är du en coachande ledare som drivs av affärsutveckling och har erfarenhet från transportbranschen / logistik?

Som operations manager på Sonat får du användning för dina kunskaper inom logistik och transport i en roll med stora möjligheter att påverka den fortsatta framgångsresan. Ditt vägledande och prestigelösa ledarskap kommer att spela en avgörande roll då du är chef över ett team på 11 personer som ska arbeta aktivt med affärsutvecklingen. Rollen innebär även många externa kontakter, som leverantörer och transportörer.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som medarbetare i Sonat arbetar du för ett företag som präglas av en välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen av att vara bäst på logistik och fraktlösningar. Som ledande utvecklingspartner inom supply chain management (SCM) är det för Sonat självklart att ständigt utveckla medarbetarnas kompetens. Du blir en del av ett växande företag med starka värderingar och arbetsglädje.

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Övergripande ansvarsområden:

  • Överse att uppdraget utförs enligt överenskommet ramverk samt KPI-rapportering.
  • Trygga leveranskvalitet och kundnöjdhet
  • Koordinera kommunikationen med kunden, både operativt, taktiskt och strategiskt.
  • Fullt personalansvar och ledning av teammedlemmarna.
  • Aktivt arbeta med den psykiska och fysiska arbetsmiljön i teamet med hjälp av företagshälsa.
  • Säkerställa effektiv resursfördelning och resursanvändning i teamet och koordineras med övriga delar inom hela Sonats gemensamma KBO-verksamhet (kunskapsbaserad outsourcing).
  • Delta i styrning och ledning av KBO-verksamheten.
  • Leda utvecklingen av projektet (arbetssätt, automatisering, effektivitet).
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Teamet tillhör affärsområde Freight, vars kunder är allt från små startups till större företag där vi tar ett fullständigt funktionsansvar och blir deras transportavdelning. För somliga kunder agerar vi även konsulter inom transport. 

 

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom transport och frakt. Du har mycket goda ledaregenskaper samt erfarenhet av att utveckla både grupp och individer. Då du kommer att arbeta kundnära söker vi dig som är professionell i ditt sätt att agera och leda verksamheten.

Rollen kräver också att din svenska och engelska är flytande i både tal och skrift. Du har goda kunskaper i Excel.

Sonat AB

Sonat AB

Idén att starta Sonat i dess nuvarande form förverkligades år 2000. Motiven var flera. Dels växte företagens behov att ta ökad kontroll över sina försörjningsnätverk, för att stärka sin konkurrens. Dels erbjöd utvecklingen inom IT för första gången tillgång till information som gjorde det möjligt att styra hela försörjningskedjan. Nätverksföretagandet blev också allt viktigare, vilket skapade en efterfrågan på outsourcade tjänster inom supply chain management, s k fjärdepartslogistik, 4PL.

Idag är Sonat en utvecklingspartner inom hela området som benämns supply chain management, med kompetens och tjänster inom såväl outsourcing som konsulting. Sonat erbjuder en helhetslösning som omfattar allt från att ta fram strategier för supply chain management till att genomföra dem. Vi har all expertis som behövs för att driva och utveckla våra kunders logistikfunktioner. Det är vi ensamma om i Norden.

Av verksamheten är cirka 80 % outsourcing. Sonat fungerar då som kundföretagets interna avdelning och sköter t ex en hel logistikfunktion. Inom retail erbjuder vi tjänster såsom varustyrning till butiker, kundservice och unikt kontrolltorn för e-handel. Våra tjänster omfattar också anskaffning till lager, prognos och huvudplanering samt ansvar för företagets transportfunktion. Resterande 20 % utgörs av konsultverksamhet inom supply chain och logistik. Sonat har kontor i Stockholm och Örebro men arbetar med kunder över hela världen.

Sonat AB
Arbetsgivare Sonat AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-04-20
Eva Sahlin
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Eva Sahlin

0768-72 92 51

Räkna ut avståndet till jobbet

Fabriksgatan 24, örebro