TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Plastic Material/Substances Specialist till Rusta

Vi söker en Plastic Material & Substances Specialist till Rusta AB med placering i InfraCity/Upplands Väsby, norr om Stockholm.

Vill du arbeta i en samarbetstät och dynamisk roll på ett stabilt företag, och bidra till deras vision att bli den ledande och mest pålitliga lågprisaktören i Europa? Som Plastic Material & Substances Specialist på Rustas huvudkontor i Upplands Väsby, Stockholm, kommer du att ha en viktig roll i Rustas fortsatta tillväxt samtidigt som du säkerställer full efterlevnad utifrån Rustas kvalitets- och hållbarhetsagenda. I rollen kommer du vara den som ser till att Rustas plastprodukter inte innehåller förbjudna ämnen, samt att de tillfullo uppfyller lagkrav och direktiv. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna fungerar som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Rusta är en arbetsplats med högt i tak där det är lätt att göra sin röst hörd. Vi vet att olikheter skapar möjligheter och vi letar alltid efter kollegor som trivs i en inkluderande och föränderlig miljö. Tillsammans bygger och utvecklar vi framtidens Rusta utifrån vårt uppdrag och värdegrund. Varje medarbetare. Varje dag.

I din roll som Plast Material & Substances Specialist ges du möjlighet att utnyttja och förbättra dina kunskaper samtidigt som du bidrar till Rustas fortsatta framgång. Rusta har kollektivavtal via Svensk Handel, friskvårdsbidrag samt tillgång till parkeringsgarage med ingång direkt till Rustas huvudkontor.

Personalrabatter
Personalrabatter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Flextid
Flextid
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

Kravhantering och dokumentation:
Säkerställa teknisk dokumentation för produkter inom ditt ansvarsområde, vilket bland annat inkluderar att granska, tolka och förstå dokumentation och testrapporter. Ansvara för att materialkrav följer Rustas policyer samt Rustas kvalitets- och hållbarhetsagenda.

Legala krav och rapportering:
Bevaka utvecklingen av legala krav, direktiv och standarder inom ditt ansvarsområde samt säkerställa efterlevnad, inklusive rapportering. Detta kräver täta kontakter med relevanta myndigheter på våra olika marknader: Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Produkt- och kvalitetsutveckling:
Rusta gör det lätt de många att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Din roll är att, ur ett tekniskt perspektiv, vägleda organisationen kring vilka plaster och ämnen de ska välja. Du gör det i nära samarbete med vår Sortimentsavdelning, samt våra Kvalitets- & Sourcingkontor i Kina, Indien och Vietnam. Kvalitet och hållbarhet är Rustas kärna, såväl i produktutveckling som i sourcing.

Besök vid produktionssiter:
Vid besök på produktionssiter ska du säkerställa efterlevnad av Rustas Code of Conduct, samt kvalitetssäkra såväl produkter som produktionsprocessen.

Värt att veta

Du kommer att ingå i ett kompetent team inom Quality, och rapportera till Quality Manager i Sverige. Arbetstiden är 40 timmar/vecka, med flextid.

En av Rustas värderingar är Tillsammans. Rollen som Plastic Material & Substances Specialist är väldigt affärsnära, och därför tillämpas "office first", innebärandes att rollen utgår från Rustas huvudkontor i InfraCity/Upplands Väsby.

Resor till Asien och Europa, samt till Rustas centrallager i Norrköping, ingår i arbetet, och du får räkna med cirka 30 resdagar utomlands per år.

Rusta har en väl genomarbetad struktur för introduktion och onboarding. För att du ska känna dig helt trygg i din nya roll och snabbt få god förståelse för Rustas arbetssätt och företagskultur kommer vissa delar av introduktionsprogrammet att skräddarsys för att, på bästa möjliga sätt, passa din profil.

Som en del av rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra en bakgrundskontroll i samband med referenstagning på slutkandidat.

Våra förväntningar

För att trivas, och lyckas, i rollen söker vi dig med erfarenhet av liknande arbete och ansvar, samt en bred kompetens inom området plast, och särskilt farliga ämnen (SVHC). Du är kunnig inom olika typer av plastmaterial och dess egenskaper, och du vet vilka plaster som passar för olika typer av produkter och ändamål. Vi söker dig som har:


Då rollen har många interna och externa kontaktytor, nationellt och internationellt, kräver den mycket goda kunskapar i engelska, såväl i tal som skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi vill att du är både noggrann och modig. Du är resultatinriktad och proaktiv i ditt sätt att arbeta. Sist men inte minst är du en naturlig och entusiastisk lagspelare, som tycker om att arbeta i ett team, men också har förmåga att leda sig själv och hantera egna projekt.

Alla lediga jobb