TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Processingenjör – Coherent – Stockholm

Coherent (fd II-VI) söker nu en processingenjör med kunskaper och erfarenhet från halvledarindustrin till Stockholm.

Har du bred teknisk kompetens och motiveras av att arbeta i en dynamisk, snabbväxande och internationell organisation med korta beslutsvägar? Vill du arbeta i ett teknikinnovativt bolag med många banbrytande optoelektroniska produkter i världsklass? Coherent (fd II-VI) utökar sin produktion i Järfälla och söker därför en processingenjör, gärna med erfarenhet från halvledarindustrin. Som processingenjör hos Coherent får du möjlighet att jobba med förbättringar i produktionen med fokus på TF, nedtunning och RIE utrustning. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.

Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell samt andra attraktiva förmåner.

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Bonus
Bonus
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Värt att veta

Avdelningen har en stark tillväxt och består idag av sju medarbetare. I rollen som processingenjör kommer du närmast samarbeta med kollegorna inom RIE & TF-arean, med produktions- och underhållspersonal, samt ingenjörer inom övriga teknikområden: litografi, epitaxi och våtkemi. Det innebär att du kommer ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm samt till viss del med kollegorna runt om i världen. Som processingenjör inom torrets och tunnfilm får du en produktionsnära roll och du förväntas arbeta på siten största delen av din arbetstid.

Tjänsten som processingenjör avser heltid och du jobbar antingen dag- eller kvällsskift. De flesta arbetar mellan 8:15-16:45 men flexibilitet finns för att lägga sin arbetstid i spannet 06-23.

Din arbetsplats är Coherents anläggning i Järfälla, Stockholm. Tänkt start är så snart rätt person kan vara på plats. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Fackliga företrädare på Coherent: Jessica Carlsson jessica.carlsson@coherent.com (Akademikerföreningen) samt Niklas Jansson (Unionenklubben), niklas.jansson@coherent.com

Våra förväntningar

Vi lägger står vikt vid dina personliga egenskaper, men för att vara aktuell för rollen söker vi dig som
är: civilingenjör / högskoleingenjör med examen inom teknisk fysik, materialteknik, nano-/mikro-elektronik eller liknande områden. Du är också flytande i svenska samt engelska i tal och skrift.

Har du erfarenhet inom halvledarprocesser och/eller metrologi eller annan relevant produktion, tillverkande industri samt erfarenhet inom tunnfilm (TF) / torrets (RIE), är det starkt meriterande men inget krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som processingenjör ser vi att du har en analytisk förmåga och gillar problemlösning. Du är modig, och har en drivkraft att identifiera förbättringsområden stora som små. Du trivs med teamarbete och har en god kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du gillar problemlösning och har en drivkraft att identifiera förbättringsområden stora som små. Du trivs med i en supporterande roll med uppgift att stödja och upprätthålla produktionen samt åtgärda mindre produktionsstörningar. Du ansvarar och driver mindre projekt inom processarean.

Alla lediga jobb