TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Processingenjör, epitaxi

Vill du jobba som processingenjör inom epitaxi och bli del av ett globalt företag som utvecklar optoelektroniska komponenter?

Coherent (tidigare II-VI) i Järfälla, Stockholm, söker en Processingenjör inom epitaxi till sin Wafer fab. Detta är en fantastisk möjlighet att få teknisk kunskap inom epitaxi (MOVPE) i en komplex tillverkningsmiljö och arbeta för att säkerställa en optimerad process för optoelektroniska komponenter som används i avancerade produkter. Som Processingenjör inom epitaxi kommer du att hantera, leda och optimera komplexa tillverkningsprocesser. Är du en självgående person som drivs av att lära dig nya saker och gillar att arbeta i en miljö med dagligt samarbete med andra är detta tjänsten för dig.

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.
Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell samt andra attraktiva förmåner.

Som Processingenjör inom epitaxi kommer du att ansvara för tillverkningsprocesser. Du kommer att tillhandahålla expertis som bidrar till produktionseffektivitet och produktkvalitet. Att driva ny processutveckling och förbättringsaktiviteter kommer också att vara en del av rollen.

Bonus
Bonus
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter

Dina arbetsuppgifter

Som processingenjör inom epitaxi kommer du ansvara för Wafer fabens tillverkningsprocesser, inklusive materialkarakterisering.

Du kommer dessutom att arbeta med:

Värt att veta

Du kommer att bli en del av ett kompetent och ständigt växande team som idag består av fem Processingenjörer och du kommer att rapportera till Epitaxy Manager. Tjänsten innebär ett brett samarbete med många kollegor på siten: operatörer, underhållsingenjörer, processingenjörer och processintegratörer inom wafer fab, för att nämna några. Visst utbyte med kollegorna på andra siter i Europa och USA förekommer och du kommer även ha externa kontakter med till exempel utrustningsleverantörer.

Som processingenjör inom epitaxi får du en produktionsnära roll och du förväntas arbeta på på plats i wafer fab största delen av din arbetstid. Kontoret är beläget i Järfälla och tillsättningen av tjänsten planeras till januari 2023.

Våra förväntningar

Du har en civilingenjörsexamen i fysik, materialvetenskap, kemi, elektroteknik eller motsvarande. Erfarenhet av halvledartillverkning är en fördel. Viss erfarenhet inom epitaxi och / eller materialkarakterisering samt programmering är meriterande, dock inget krav. Kunskaper i svenska och engelska är ett krav. 

Vi söker dig med god kommunikativ förmåga då tjänsten innebär samverkan med många olika personer inom olika areor. Att etablera produktiva interna och externa relationer är en av dina styrkor. Du är analytisk och ser värdet i datamängder, analysmetoder och modeller. Du är bra på att ta initiativ och ta ansvar för ditt arbete samt är systematisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du är prestigelös och har en naturlig nyfikenhet och motiveras av att lära dig nya saker.

Alla lediga jobb