TNG
Processingenjör, Litografi

Processingenjör, Litografi

II-VI / Finisar, som är världsledande inom integrerade optoelektroniska komponenter, söker en processingenjör inom litografi.

Arbetsgivare II-VI / Finisar
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-09-24
Bonus Bonus
Friskvård Friskvård
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

II-VI / Finisar, som är världsledande inom integrerade optoelektroniska komponenter, söker en processingenjör inom litografi.

Har du som processingenjör kunskaper inom litografi och erfarenhet från halvledarindustrin? Vill du själv vara med och påverka vår fortsatta utveckling av våra produktionsprocesser? Till II-VI / Finisar i Järfälla ett företag inom optisk kommunikation, söker vi nu en processingenjör inom litografi. I rollen som processingenjör har du det övergripande ansvaret för att produktionsstörningar minimeras och processtegsförbättringar kontinuerligt genomförs inom din area. Välkommen till en kompetensintensiv och snabbväxande verksamhet med korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss på II-VI / Finisar kommer du ha en viktig och utvecklande roll i en internationell och högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer direkt påverka vår utveckling som världsledande företag inom optisk kommunikation. Du kommer att vara en del av en öppen och välkomnande atmosfär samtidigt som du arbetar på en framtidsinriktad och global marknad. Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete.

Vi tar hand om vår personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester, frisk- och sjukvårdsförsäkring samt ett generöst pensionsupplägg genom Skandia.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som processingenjör på II-VI / Finisar Sweden AB kommer du vara djupt involverad i arbetet som sker inne i fabben och specifikt inom litografi-arean. Rollen innebär att du är ansvarig för alla processteg som finns inom arean. Du arbetar med att analysera resultaten från processkontrollerna för att identifiera trender och avvikelser i ett tidigt skede och utföra korrigerande åtgärder. I det dagliga produktionsarbetet kommer du behöva felsöka och snabbt hitta lösningar eller "workarounds" på problem som uppstår. Det kan exempelvis innebära att ta kontakt med utrustningsleverantörer som ett led i att hitta lösningar.

Du kommer supportera teknikerna i det dagliga arbetet genom att säkerställa att de kan utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt och säkert sätt. Som processingenjör tar du fram instruktioner samt utbildar teknikerna när nya moment och utrustningar ska implementeras i produktionen. Vid utveckling av nya produkter, där det kan finnas behov av framtagning av nya processteg, samarbetar du nära processintegratörerna.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Avdelningen litografi består idag av 4 medarbetare. I rollen som processingenjör kommer du närmast samarbeta med kollegorna inom litografiarean samt andra areor såsom torretsning / tunnfilmsdeponering, epitaxi, våtkemisk bearbetning och nedtunning. Det innebär att du kommer ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm och med kollegorna runt om i världen. 

Kontoret är beläget i Järfälla. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som i grunden är civilingenjör, eller annan relevant bakgrund, med några års yrkeserfarenhet. Har du dessutom erfarenhet av litografi- och halvledarindustrin, är det mycket meriterande! Vi ser gärna att du har arbetat i liknande miljö tidigare. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som processingenjör ser vi framför allt att du har erfarenhet från halvledarindustrin, är engagerad och har en god analytisk förmåga. Du trivs med eget ansvar, att projektleda och att samarbeta med olika kompetenser och människor.

Som person är du pragmatisk och uppnår resultat med hög kvalitet. Du trivs att arbeta "hands on", är nyfiken, idérik och har en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och agera på eget initiativ. Du stöder och uppmuntrar andra när det uppstår problem. Du trivs med teamarbete och har en god kommunikativ förmåga.

II-VI / Finisar

II-VI / Finisar

II-VI Incorporated, a global leader in engineered materials and optoelectronic components, is a vertically integrated manufacturing company that develops innovative products for diversified applications in the industrial, optical communications, aerospace & defense, life sciences, semiconductor capital equipment, and consumer markets. Headquartered in Saxonburg, Pennsylvania, the Company has research and development, manufacturing, sales, service, and distribution facilities worldwide. The Company produces a wide variety of application-specific photonic and electronic materials and components, and deploys them in various forms, including integrated with advanced software to support our customers. Finisar Sweden is part of II-VI Corp since September 2019.Today II-VI has 22 000 employees in the world and 195 in Järfälla.

Arbetsgivare II-VI / Finisar
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-09-24
Dana Jennerström
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Bruttovägen 3