TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Processingenjör, Litografi

II-VI / Finisar, som är världsledande inom integrerade optoelektroniska komponenter, söker en processingenjör inom litografi.

Har du som processingenjör kunskaper inom litografi och erfarenhet från halvledarindustrin? Vill du själv vara med och påverka vår fortsatta utveckling av våra produktionsprocesser? Till II-VI / Finisar i Järfälla ett företag inom optisk kommunikation, söker vi nu en processingenjör inom litografi. I rollen som processingenjör har du det övergripande ansvaret för att produktionsstörningar minimeras och processtegsförbättringar kontinuerligt genomförs inom din area. Välkommen till en kompetensintensiv och snabbväxande verksamhet med korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss på II-VI / Finisar kommer du ha en viktig och utvecklande roll i en internationell och högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer direkt påverka vår utveckling som världsledande företag inom optisk kommunikation. Du kommer att vara en del av en öppen och välkomnande atmosfär samtidigt som du arbetar på en framtidsinriktad och global marknad. Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete.

Vi tar hand om vår personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester, frisk- och sjukvårdsförsäkring samt ett generöst pensionsupplägg genom Skandia.

Bonus
Bonus
Friskvård
Friskvård
Företags&shyhälsovård
Företags­hälsovård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som processingenjör på II-VI / Finisar Sweden AB kommer du vara djupt involverad i arbetet som sker inne i fabben och specifikt inom litografi-arean. Rollen innebär att du är ansvarig för alla processteg som finns inom arean. Du arbetar med att analysera resultaten från processkontrollerna för att identifiera trender och avvikelser i ett tidigt skede och utföra korrigerande åtgärder. I det dagliga produktionsarbetet kommer du behöva felsöka och snabbt hitta lösningar eller "workarounds" på problem som uppstår. Det kan exempelvis innebära att ta kontakt med utrustningsleverantörer som ett led i att hitta lösningar.

Du kommer supportera teknikerna i det dagliga arbetet genom att säkerställa att de kan utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt och säkert sätt. Som processingenjör tar du fram instruktioner samt utbildar teknikerna när nya moment och utrustningar ska implementeras i produktionen. Vid utveckling av nya produkter, där det kan finnas behov av framtagning av nya processteg, samarbetar du nära processintegratörerna.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Avdelningen litografi består idag av 4 medarbetare. I rollen som processingenjör kommer du närmast samarbeta med kollegorna inom litografiarean samt andra areor såsom torretsning / tunnfilmsdeponering, epitaxi, våtkemisk bearbetning och nedtunning. Det innebär att du kommer ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm och med kollegorna runt om i världen. 

Kontoret är beläget i Järfälla. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som i grunden är civilingenjör, eller annan relevant bakgrund, med några års yrkeserfarenhet. Har du dessutom erfarenhet av litografi- och halvledarindustrin, är det mycket meriterande! Vi ser gärna att du har arbetat i liknande miljö tidigare. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som processingenjör ser vi framför allt att du har erfarenhet från halvledarindustrin, är engagerad och har en god analytisk förmåga. Du trivs med eget ansvar, att projektleda och att samarbeta med olika kompetenser och människor.

Som person är du pragmatisk och uppnår resultat med hög kvalitet. Du trivs att arbeta "hands on", är nyfiken, idérik och har en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och agera på eget initiativ. Du stöder och uppmuntrar andra när det uppstår problem. Du trivs med teamarbete och har en god kommunikativ förmåga.

Alla lediga jobb