TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Processingenjör med erfarenhet inom optoelektronik

Coherent (fd II-VI) söker nu en processingenjör med kunskaper och erfarenhet från halvledarindustrin till Stockholm

Har du bred teknisk kompetens och motiveras av att arbeta i en dynamisk, snabbväxande och internationell organisation med korta beslutsvägar? Vill du arbeta i ett teknikinnovativt bolag med många banbrytande optoelektroniska produkter i världsklass?
Coherent (fd II-VI) utökar sin produktion i Järfälla och söker därför en erfaren processingenjör, gärna med erfarenhet från halvledarindustrin. Har du dessutom erfarenhet inom tunnfilm (TF) / torrets (RIE), är det starkt meriterande men inget krav. Som processingenjör hos oss får du möjlighet att jobba med förbättringar i produktionen med fokus på TF och RIE utrustning. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som utvecklar framtidens komponenter inom optoelektronik. Siten i Järfälla har en unik produktion av laser-komponenter och en produktutveckling i världsklass. Här får du möjligheter att bidra till utvecklingen av produkter som används i t.ex. stora datorhallar och 5G-nät. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt som har några av världens mest kända tech-bolag som kunder. På Coherent jobbar du i en mångkulturell, kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar.
Coherent är stolta över sina värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som det dagliga arbetet. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell samt andra attraktiva förmåner.

Bonus
Bonus
Friskvård
Friskvård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Värt att veta

Avdelningen har en stark tillväxt och består idag av sex medarbetare. I rollen som processingenjör kommer du närmast samarbeta med kollegorna inom RIE & TF-arean, med produktions- och underhållspersonal, samt ingenjörer inom övriga teknikområden: litografi, epitaxi och våtkemi. Det innebär att du kommer ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm samt till viss del med kollegorna runt om i världen. Som processingenjör inom torrets och tunnfilm får du en produktionsnära roll och du förväntas arbeta på siten största delen av din arbetstid.
Kontoret är beläget i Järfälla och tillsättningen av tjänsten planeras till januari 2023 eller tidigare, beroende på kandidatens tillgänglighet.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är civilingenjör / högskoleingenjör med examen inom teknisk fysik, materialteknik, nano-/mikro-elektronik eller liknande områden. Du har erfarenhet från tillverkningsindustri och kunskap inom torrets / tunnfilm, halvledarprocesser och/eller metrologi. Erfarenhet från halvledarindustrin är mycket meriterande. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som processingenjör ser vi att du har en analytisk förmåga och gillar problemlösning. Du är modig, och har en drivkraft att identifiera förbättringsområden stora som små. Du trivs med teamarbete och har en god kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du gillar problemlösning och har en drivkraft att identifiera förbättringsområden stora som små. Du trivs med i en supporterande roll med uppgift att stödja och upprätthålla produktionen samt åtgärda mindre produktionsstörningar. Du ansvarar och driver mindre projekt inom processarean.

Alla lediga jobb