TNG
Processingenjör till II-VI Stockholm

Processingenjör till II-VI Stockholm

II-VI söker en processingenjör för utvecklingen av nästa generations kraftledare!

Arbetsgivare II-VI Kista AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-13
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Bonus Bonus
Sjukvårds&shyforsakring Sjukvårds­forsakring
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Cilla Lennér
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Cilla Lennér

0736790621

II-VI söker en processingenjör för utvecklingen av nästa generations kraftledare!

För att möta den globala efterfrågan av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC) utökar vi nu vår R&D- och produktionsverksamhet vid II-VI i Kista, Stockholm (tidigare Ascatron). Här kommer du vara med och förändra elektronikindustrin genom utveckling och produktion av vår avancerade SiC-epitaxiteknologi.

Som processingenjör inom epitaxi kommer du arbeta med första steget i halvledar-tillverkningen som är avgörande för produkternas prestanda och kvalitet. Med ditt engagemang, kunskaper och idéer hjälper du oss att förändra fordons-, IT- och energisektorn mot en mer hållbar framtid.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant.

Här får du:

 • Göra skillnad! Det finns inget "så här har vi alltid gjort". I stället uppmuntrar vi innovationer och trial-and-error, och tar lärdom från varje prototyp, experiment och upptäckt.
 • Arbeta med erfarna och engagerade kollegor som samarbetar, delar med sig av sina kunskaper och stöttar varandra.
 • Implementera forskning i riktiga produkter som kommer tillverkas och säljas globalt.
 • Bidra till en mer hållbar framtid! Vår SiC-teknologi minimerar förlusterna i kraftelektroniken till elektriska fordon, solceller och industrin.

 Se fler lediga tjänster hos II-VI: https://www.tng.se/ingenjorsjobb-ii-vi-stockholm/

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Ditt huvudansvar som processingenjör är att bidra till utveckling och drift av SiC-epitaxi produktionsprocessen på plats i Kista.

Detta innebär:

 • Underhållning av SiC-epitaxiutrustning.
 • Optimering av SiC-epitaxiprocesser.
 • Drift av produktionsprocessen, inklusive hantering av kemikalier och gaser.
 • Karaktärisering av materialegenskaper.
 • Utvärdering och analys av driftsparametrar, mätdata och materialkvalitet.
 • Utveckling och drift av andra relaterade materialtillverkningsprocesser, till exempel polering med CMP och rengöring.
 • Dokumentera arbetet, skriva lägesrapporter och instruktioner. Till exempel kvalitets-, utvecklings- och leveransrapporter.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Här kommer du arbeta med materialproduktionsprocessen, utveckla och förbättra nuvarande arbetsflöden samt installera och köra igång ny utrustning. Rollen kräver att du arbetar på plats i vårt laboratorium i Kista utanför Stockholm samt att du talar och skriver engelska flytande.

Du kommer dagligen att samarbeta med ingenjörer och tekniker inom design, drift, test, kvalitet och tillförlitlighet samt projektledning. Detta är en heltidstjänst där du kommer arbeta i två skift och rapportera till gruppledaren för EPI Production.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas i denna roll måste du vara metodisk, analytisk, noggrann och en problemlösare. Du är en lagspelare som tycker om praktiskt arbete och har ett starkt kvalitetstänk.

Vi söker en civilingenjör i nanoteknik, materialvetenskap, oorganisk kemi eller teknisk fysik. Det är en fördel om du har kunskap inom halvledarteknologi och materialkaraktärisering. Vidare är det en merit om du har erfarenhet av att arbeta i renrum, laboratoriemiljö eller industriproduktion.

II-VI Kista AB

II-VI Kista AB

II-VI Kista, previously known as Ascatron, produces high-performance Silicon Carbide (SiC) epitaxy material and develops power semiconductors radically reducing losses in electrical converters. Main applications are electric vehicles, data centres, industry, and renewable energy.

The company is located outside Stockholm, with material production and prototyping in the Electrum laboratory clean-room. Here we offer an innovative workplace, with many opportunities for career advancement, personal development, and networking, as well as being part of our journey to transform the electronic industry.

The Kista-unit is part of II-VI Incorporated, a global leader in engineered materials and optoelectronic components, with more than 22,000 employees worldwide.

Arbetsgivare II-VI Kista AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-13
Cilla Lennér
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Cilla Lennér

0736790621

Räkna ut avståndet till jobbet

Isafjordsgatan 22