TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Projektledare VA-avdelningen i Haninge Kommun

Vill du följa med på en spännande och för Haninge historisk utvecklingsresa? Sök rollen som VA-Projektledare i Haninge Kommun.

Är du en teknisk projektledare som drivs av idéer för framtiden och är redo att anta nya utmaningar? I Haninge kan du växa tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad. En ny stad byggs cirka 20 minuter från Söder i Stockholm. Vill du vara med på vår resa? Sök tjänsten som Projektledare i VA-avdelningen på Haninge Kommun!

Ditt anställningserbjudande

Projekt- och utredning är placerad på Handens industriområde (Anläggarvägen 6), erbjuder dig en självständig roll med intressanta och varierande arbetsuppgifter. Enhetens tillhör stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning med ca 60 anställda som ansvar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge.

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla ett modernt samhälle där olikheter möts och samverkar.
Vi tror att mångfald och olikheter förbättrar våramöjligheter att ge kommuninvånare service av god kvalitet.

Rollen ger möjlighet till viss flexibilitet kring distansarbete.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att ansvara för hela investeringsprojektet, från planering, utredning till upphandling samt genomförande och färdigställande. Du ansvarar för budget, ekonomi och uppföljning som hör till. Du kommer också att delta som tekniskt stöd för utvecklingsprojekt. Även om detaljerna är viktiga, behöver du ha förmågan att se helheten för området.
Du kommer att ha mycket kontakt med övriga medarbetare på VA-avdelning och förvaltningen samt konsulter, entreprenörer och kunder. Du tillhör ett projekt- och utrednings enheten på 16 personer och kommer bl.a. att delta i investeringsprojekt och i kommunala stadsutvecklingsprojekt som VA-tekniskt stöd.

Värt att veta

Det händer mycket i Haninge inom samhällsbyggnadsområdet! Många detaljplaner och exploateringsprojekt pågår för att möjliggöra utveckling av den centrala stadskärnan, nya bostadsområden och omvandling av fritidshusområden till villabebyggelse. De kommande 10 åren beräknas kommunens utveckling medföra VA-investeringar på ca 200 Mkr/år. Projekt- och utredningsenheten behöver förstärka med projektledare som ska som uppdrag att ta fram en Vattentjänstplan samt genomföra den.
(Mer info om detta på: https://www.svensktvatten.se/om-oss/nyheter-lista/fran-va-plan-till-vattentjanstplan/)

 

Våra förväntningar

Vi ser att du har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning inom väg och vattenbyggnad,
samhällsbyggnad, miljö eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt och/eller minst 2 års
erfarenhet av VA-projektledning inom exploateringsprojekt samt goda kunskaper av VA-projekteringen.

Det är nödvändigt i denna roll att du har kännedom om standardavtal för branschen samt praktisk tillämpning av entreprenadsjuridik samt/eller VA-juridik. Erfarenhet från produktionsplanering eller projekteringsledning är meriterande.
Det är mycket meriterande om du tidigare har arbetat med vatten- och avloppsfrågor.

För den här tjänsten behöver du ha god datorvana samt kunskap i projektadministration och projektekonomi samt att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter som befinner sig en förändring där du bidrar med din kompetens för att utveckla avdelningen som helhet. 

Som VA-projektledare arbetar du i nära samarbete med övriga avdelningar, vilket kräver att du kan kommunicera väl och har förmågan att arbeta tillsammans med andra och ur ett helhetsperspektiv.

Vi tror också att det är viktigt att du är resultatorienterad, drivande och har förmåga att bygga och bevara relationer. 

Alla lediga jobb