TNG
Reporting specialist, HeidelbergCement i Stockholm

Reporting specialist, HeidelbergCement i Stockholm

Nu söker HeidelbergCement en Reporting Specialist med ekonomprofil till den nyinrättade enheten Reporting HUB

Arbetsgivare HeidelbergCement
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-09-17
6 v semester 6 v semester
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Centralt kontor Centralt kontor
Arbetstidsförkortning Arbetstidsförkortning
Hendrik Christiansson
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Nu söker HeidelbergCement en Reporting Specialist med ekonomprofil till den nyinrättade enheten Reporting HUB

Har du erfarenhet av att arbeta med rapportering och vill specialisera dig mot digitalisering av rapporteringsprocesserna? Har du redovisningsbakgrund och ett intresse för controlling och IT-lösningar för rapportering? Då kan vi ha ett jobb för dig. HeidelbergCement söker en Reporting Specialist med bred ekonomikompetens för att arbeta med datainsamling och rapportering. Vi intervjuar löpande så sök redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

HeidelbergCements byggmaterial och lösningar står för en viktig del av utvecklingen. Vi bygger på 150 års erfarenhet och fortsätter att lägga grunden för vår framtid genom att leverera hållbara material till byggandet av bostadshus, infrastruktur, kommersiella och industriella byggnader.

I fokus för våra handlingar ligger vårt ansvar för miljön. Vi vill vara ledande i branschen på vägen mot klimatneutralitet. Vi levererar långsiktiga ekonomiska resultat genom verksamhetsoptimering, engagemang och öppenhet för förändring.

Du kommer att ingå i region Northern Europe som innefattar Sverige, Norge, Danmark, Island och Baltikum. I rollen som Reporting Specialist kommer du in i en nystartad enhet där du får vara med och påverka både arbetssätt och rutiner. Du kommer att ha mycket frihet under ansvar och en chef som kommer stötta dig för att du skall lyckas i ditt uppdrag. HeidelbergCement är en koncern som månar om och kompetensutvecklar sin personal. Vi satsar nu mycket resurser på att förbättra rapporteringsflödet och ser fram emot att finna rätt person i rollen som Reporting Specialist.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som Reporting Specialist på HeidelbergCement kommer du ha tre huvuduppgifter. Du kommer dels arbeta med datainsamling för att säkerställa att rätt information kommer in i tid från verksamheten. Du kommer även arbeta med strukturerna när data väl är insamlad och bestämma vilken information de olika rapporterna ska innehålla. I arbetet ingår även att bedöma möjligheten att digitalisera rapporteringsflödet för att effektivisera rapporteringen. Detta görs genom tät intern dialog, främst med IT- och controllingorganisationen. Långsiktigt och i takt med att du breddar din kompetens så kommer det även bli aktuellt att arbeta front-end och bygga rapporter i BI-verktyg. Du kommer stödja hela regionen Northern Europe i ditt arbete.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

  • säkerställa informationsinsamlingen
  • strukturera data
  • utforma rätt innehåll i rapporter
  • ha löpande kontakt med organisationen och leda arbetet i insamling av krav och önskemål
  • ha kontakt med resten av koncernen för att lära av best practice
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tjänsten är på heltid och startar när rätt person kan vara på plats. Den är placerad i Marievik, Stockholm.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en ekonomisk eller IT-inriktad högskoleexamen samt arbetat som controller eller på annat sätt arbetat med processutveckling av rapporteringsprocesser, och gillar att skapa ordning genom att sammanställa och strukturera information. Du har erfarenhet av att arbetat med BI-verktyg som exempelvis (Tableau eller SAP BO Analysis). Vidare har du jobbat i verksamheter som omfattas av IFRS och har en förståelse för regelverket.

Som person är du nyfiken och har lätt att skapa interna kontakter och att finna konstruktiva lösningar på såväl stora som små utmaningar. Du är strukturerad och kan omprioritera när behovet uppstår och vill gärna arbetar i en organisation med öppenhet för utveckling och som drivs av arbetet med ständiga förbättringar. Du har ett intresse för hur IT-verktyg kan användas för att förbättra organisationen. Eftersom engelska är bolagets koncernspråk är det ett krav att du behärskar engelska både i tal och skrift.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

HeidelbergCement

HeidelbergCement

HeidelbergCement är en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledande inom produktområdena ballast, cement och betong. Koncernen har cirka 53 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder.

Region Northern Europe omfattar produktion och försäljning av byggmaterial främst i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Island, men också i Polen och Tyskland, via ett trettiotal dotterbolag. Northern Europe har sammanlagt cirka 4 500 medarbetare.
Läs mer om verksamheterna inom Northern Europe på www.hc-ne.com

Arbetsgivare HeidelbergCement
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-09-17
Hendrik Christiansson
Fördomsfri rekrytering: När din kompetens är viktigare än ålder, bakgrund, namn och kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Räkna ut avståndet till jobbet

Marieviksgatan 25, Stockholm