TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Säkerhetschef till Nordion Energi i Malmö

Är du den vi söker till den nyetablerade rollen som Säkerhetschef på Nordion Energi i Malmö?

Som Säkerhetschef så kommer du att ha en central roll i att säkerställa vårt företags beredskap och effektivitet när det gäller säkerhets- och krisfrågor. Denna roll kräver inte bara stark analytisk förmåga utan också en kreativ tankegång för att identifiera och lösa säkerhetsrelaterade utmaningar på ett innovativt sätt. Om du är redo för en ny utmaning och tror att du har rätt kompetens och egenskaper för detta uppdrag, skicka in din ansökan redan idag! Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Hos oss erbjuds du en plats på ett företag i tillväxt och med höga ambitioner. Vi bygger en energikoncern med hållbara lösningar för framtidens energiförsörjning. Nu behöver vi dig - ytterligare en viktig medarbetare för att ta oss vidare i vår utveckling!

Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Friskvård
Friskvård
Sjukvårds&shyförsäkring
Sjukvårds­försäkring
Tjänste&shypension
Tjänste­pension

Dina arbetsuppgifter

Säkerhet:
Som ansvarig för säkerhetsfrågor kommer din huvuduppgift vara att identifiera, samordna och säkerställa genomförandet av lösningar för säkerhetsrelaterade ärenden. Du kommer också att spela en nyckelroll i att säkerställa effektivt samhällsskydd genom krisberedskap och civilt försvar. Ditt arbete kommer att omfatta administration i samband med dessa områden, inklusive hantering av säkerhetsklassade uppgifter. Att säkerställa lagefterlevnad genom systematiskt arbete för NIS, GDPR och säkerhetsskyddslag är en viktig del av din roll. Du förväntas även samverka med myndigheter som Energimyndigheten och MSB samt ha ett nära samarbete med interna funktioner, såsom IT och HSSEQ.

Risk & Kris:
Inom området för risk och kris kommer du att ansvara för att koordinera arbetet med systematisk identifiering, bedömning, kontroll och rapportering av risker i hela verksamheten. Din expertis kommer att vara oumbärlig i att stödja krisledningsgruppen under krissituationer. Dessutom förväntas du planera och koordinera bolagets krisövningar samt leda arbetet med bolagets kontinuitetsplaner.

Generellt:
I den övergripande funktionen kommer du att ta fram instruktioner och riktlinjer till verksamhetens ledningssystem. Ditt ansvarsområde inkluderar även planering, beställning och genomförande av relevanta utbildningar och övningar för att öka medvetenheten och beredskapen inom organisationen. Du förväntas stödja chefer och medarbetare i frågor som rör risk, kris, säkerhet och samhällsskydd. Vidare kommer du att ta itu med övriga förekommande arbetsuppgifter inom ramen för uppföljning och utveckling av koncernfunktionen Risk & Säkerhet. Ditt mångsidiga engagemang kommer att vara avgörande för att säkerställa en övergripande stark och effektiv säkerhetskultur inom organisationen.

Värt att veta

Rollen utgår från Nordion Energis huvudkontor i Malmö.  

Våra förväntningar

Du kommer att vara en drivande kraft i att uppnå och överträffa mål, och din förmåga att leverera resultat i linje med våra strategiska riktlinjer kommer vara avgörande. Vi söker någon som kan ta initiativ och samtidigt hålla fokus på att nå de önskade resultaten.

Din kommunikativa förmåga är nyckeln till att effektivt kommunicera säkerhetsrelaterade frågor och strategier internt. Samtidigt som du hanterar dessa aspekter behöver du också ha en empatisk förmåga för att stödja och vägleda våra team och medarbetare genom potentiellt utmanande situationer.

Din förmåga att samarbeta och påverka kommer att vara central, inte bara inom organisationen utan också i ditt samarbete med externa parter och myndigheter. Vi letar efter någon som kan bygga och upprätthålla starka relationer för att säkerställa att vårt företag förblir i framkant när det gäller säkerhet och krisberedskap.

Alla lediga jobb