TNG
Säkerhetsspecialist på Hector Rail

Säkerhetsspecialist på Hector Rail

Järnvägsföretag Hector Rail AB söker just nu en säkerhetsspecialist.

Arbetsgivare Hector Rail AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-03-31
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Livspussel Livspussel
Dana Jennerström
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Järnvägsföretag Hector Rail AB söker just nu en säkerhetsspecialist.

Hector Rail AB behöver förstärka sin organisation och söker nu en säkerhetsspecialist. Vi på Hector Rail har en positiv och spännande affärsutveckling och söker nu dig som vill bidra till vår fortsatta tillväxt och framgång. Vill du arbeta på ett dynamiskt företag och vara med på en spännande resa där du har stor chans att påverka företagets framtid och samtidigt utveckla medarbetarna i företaget? Välkommen till en positiv organisation i förändring där det fortfarande finns mycket kvar att göra. Tag chansen, läs vidare och ansök idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hector Rail är ett privatägt järnvägsföretag som erbjuder tågtransporter till kunder såsom industri, speditörer och andra järnvägsoperatörer på den europeiska marknaden. Vi erbjuder även persontrafik som är en allt mer växande affärsdel av vår verksamhet. I din roll som säkerhetsansvarig kommer du vara en av Hector Rail nyckelpersoner som står för expertkunskaper inom trafiksäkerhetsfrågor. Vi erbjuder dig en självständig roll med stora möjligheter till att utveckla din egen funktion och med stort inflytande på verksamhetens fortsatta utveckling. Välkommen till ett företag som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst inom järnvägstransporter.  

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Säkerhetsspecialist utgör du en expertfunktion i trafiksäkerhetsfrågor och du stödjer ledningen och den övriga verksamheten. Som Säkerhetsspecialist bistår du säkerhetschef i arbetet med att övervaka, upprätthålla och utveckla företagets säkerhetsledningssystem och till det kopplade aktiviteter och uppgifter. Du hanterar även frågor och uppdrag kopplat till revisioner, riskhantering, utredningar och inspektioner. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Handlägga interna och externa trafiksäkerhetsdokument
  • Deltaga i omvärldsbevakning av dokumentutgivning och, utifrån ställda lagkrav eller krav från andra regelverk och avtal, framställa relevanta interna dokument
  • Deltaga i interna- och myndighetsrevisioner revisioner gällande Hector Rails trafiksäkerhet och säkerhetssystem.
  • Deltaga i och vid behov leda riskanalyser vid förändringar samt uppdatera statistik över trafiksäkerhetsmål.
  • Vara behjälplig vid framtagande av utbildningsmateriel och genomföra intern utbildning
  • Vid behov genomföra utredning av oönskade trafiksäkerhetshändelser
  • Vid behov utföra specialuppdrag och/eller biträda säkerhetschef i övriga ärenden

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Din roll som Säkerhetsspecialist innebär samverkan med alla Hector Rails enheter men även många externa kontakter med myndigheter, kunder, leverantörer och andra samarbetsparter. Din placeringsort kan vara Stockholm eller Göteborg. Tjänsten är på heltid och innebär resor, främst inom Norden men även i Europa.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har högskoleexamen, alternativt eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenheter samt ett tekniskt intresse. Du har förmågan att omsätta regelverk och myndighetsföreskrifter till interna regelverk och strukturer. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från järnvägsbranschen och utbildning i trafiksäkerhetstjänst samt erfarenhet från godstrafik på järnväg.

Vi värderar din sociala förmåga högt samtidigt som du är initiativrik och effektiv samt har ett strategiskt och analytiskt tänkande för att lösa uppkomna problem. Som person är du självständig, problemlösningsorienterad och kommunikativ. Du gillar att arbeta med flera olika projekt och motiveras av att hitta den bästa och mest effektiva lösningen på ett problem. Du är affärsmässig och initiativrik.

Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är ett krav. 

Hector Rail AB

Hector Rail AB

Hector Rail är en oberoende leverantör av linjetrafik för den europeiska marknaden för järnvägstransporter. Med en stark finansiell ryggrad erbjuder vi moderna järnvägslösningar med högsta kvalitet och prestanda. Hector Rail ägs sedan 2014 av EQT Infrastructure II. Genom att skapa effektiva lösningar skapar vi värde för våra kunder, som kan vara industrifraktare, speditörer, intermodala operatörer och traditionella järnvägsföretag.

Arbetsgivare Hector Rail AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-03-31
Dana Jennerström
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Svärdvägen 27