TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Senior el- och automationsingenjör

Världsledande miljöteknikföretaget Scanacon i Stockholm (Spånga) söker en senior El- och Automationsingenjör

Är du el- och automationsingenjör med erfarenhet från stål, - pappers eller annan processindustri? Trivs du med att arbeta med eget ansvar och i en dynamisk roll nära konstruktion och projektering? Just nu är Scanacon inne i en expansiv utvecklingsfas och söker därför en senior El- och automationsingenjör. Lösningarna Scanacon utvecklar ger deras kunder möjlighet att återvinna metaller som idag hamnar på deponi med de miljörisker som är kopplade till detta. I denna roll får du vara med och utveckla produktlösningar för kunder, som kan hjälpa dem att bli mer hållbara och minska belastningen på miljön.

Ditt anställningserbjudande

Scanacon är ett av världsledande miljöteknikföretag inom syrahantering i metallbearbetningsindustrin. Du kommer till ett litet företag som just nu befinner sig i en kraftig tillväxtfas samt har korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Scanacon har egenutvecklad teknik inom GreenTech och en inhouse produktion där alla arbetar operativt samt gränsöverskridande. Scanacon arbetar med grön teknik och är ett företag som vill förändra den ohållbara situationen som jorden idag står inför. Scanacon är ett internationellt företag och i den här rollen blir du en viktig del i att minska deras kunders miljöpåverkan. Tillsammans bidrar alla till en mer hållbar global miljö.

6 v semester
6 v semester
Bonus
Bonus
Gym på kontoret
Gym på kontoret
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

Som el- och automationsingenjör ansvarar du för el- och automationsutrustning som ingår i företagets leveransprojekt. Rollen är komplex och innebär konstruktion och dimensionering, inköp och uppföljning från leverantörer, inkl. planering och kostnadsuppföljning av ingående avsnitt.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

Värt att veta

Verksamhetens produkter riktar sig till kunder inom metalbearbetningsindustrin för vilken Scanacon erbjuder en stor bredd av produkter och tjänster. I Scanacons leveranser ingår styr- och processutrustning, PLC utrustning (Siemens - TIA portal), motordrifter, radargivare, tryckgivare, flödesmätare, ventilterminaler, frekvensstyrning, m.m., vilket gör att leveransprocesserna är komplexa och kräver erfarenhet av projektarbete samt nära samarbete med olika sakkunniga internt och externt.
Du ingår i ett team om två personer och rapporterar till Vice President Project & After Sales.
Resor i tjänsten förekommer, ca 20–30 dagar/år, merparten av resorna är över arbetsdagen.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen ser vi att du har gymnasial eller högskoleutbildning inom el- och automation samt fler års erfarenhet inom dessa områden. Du har gedigen erfarenhet inom eldimensionering och konstruktion i Auto CAD electrical och är van att arbeta i projektform. Vi ser gärna att du har också god erfarenhet från konstruktion av processtyrning och automation. Erfarenhet av Siemens PLC system är starkt meriterande.

Scanacon präglas av ett starkt entreprenörskap, högt tempo och stark tillväxt. Därför söker vi dig som har förmågan att arbeta och trivs i en dynamisk miljö som sätter högt värde på stark egen drivkraft och förmågan att arbeta självständigt och resultatorienterat. Vi bjuder in till konstruktiva diskussioner och välkomnar idéer och förslag. Vidare är det viktigt att kunna jobba på ett strukturerat sätt med en stark prägel av ordning och reda.

Alla lediga jobb