TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Strategisk Inköpare Bileko Car Parts Stockholm

Spännande roll som Strategisk inköpare, Tools & Consumables på Bileko Car Parts (BCP), en del av Mekonomen Company, i Stockholm.

Har du erfarenhet från automotive eller retail och ser fram emot att utveckla sortimentet inom kategorin Tools & Consumables på Bileko Car Parts? Är du relationsskapande samtidigt som du har ett analytiskt sinne och förståelse för affären?
Då ska du söka rollen som Strategisk Inköpare eller Inköp & Sortimentsutvecklare, som rollen kallas internt hos BCP, och bli en del av resan till att bli norra Europas ledande och mest kostnadseffektiva helhetslösning för bilägaren!

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Du får verka i en spännande och utvecklande arbetsmiljö, där Mekonomen Companys utveckling och varumärkesbyggnad varit väldigt framgångsrik historiskt. Du kommer ha en viktig roll i att driva och utveckla kategorin vidare genom ett nära samarbete med många leverantörer, även internationella. Du är med på hela resan från produktidé till upphandlad leverantör och fungerande logistikflöden. Du får även möjlighet att driva och leda säljfrämjande aktiviteter för ditt sortiment. En bred och varierad roll som är både strategisk och operativ där ditt professionella nätverk inom bilbranschen breddas och du får verka i en dynamisk och prestigelös organisation med stor teknisk och kommersiell kompetens.
Bileko Car Parts AB (BCP) är ett supportbolag inom Mekonomen Company som ansvarar för sortiment, inköp och logistik. Primärt stödjer BCP säljbolagen Mekonomen och MECA, men även andra delar inom koncernen.

6 v semester
6 v semester
Centralt kontor
Centralt kontor
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Ny teknik
Ny teknik

Dina arbetsuppgifter

Som Inköp- och Sortimentsutvecklare kommer du att driva kategorarbetet framåt med fokus på tät kommunikation med leverantörer vad gäller förhandlingar och kontrakt. Du kommer också jobba aktivt med kampanjplanering och ha dialog med både leverantörer och personer inom koncernens säljbolag för att t.ex. bestämma sortiment eller paketeringar av sortiment som ska aktiveras. Du får en roll med många kontaktytor både internt och externt.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

Värt att veta

I rollen har du ett nära samarbete med andra interna avdelningar, fyra säljbolag samt Mekonomen Group Purchase för att hitta synergier och utveckla kategorin. Du bidrar aktivt eller leder större förändringsprojekt som grundas på dina analyser för att möta försäljnings- och lönsamhetsmål.

Tjänsten är på heltid med start omgående, enligt ök. Du kommer vara placerad på Mekonomen Companys huvudkontor vid Torsplan i nya Hagastaden i Stockholm. Du rapporterar till Purchasing & Category Manager och i teamet jobbar även produktchefer som du har ett nära samarbete med.

Våra förväntningar

För den här rollen ser vi att du har en akademisk utbildning, gärna som civilingenjör eller ekonom, samt att du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Har du tidigare jobbat med inköp och kategorifrågor inom automotive eller retail är det meriterande. Du bör ha god vana av arbete i affärssystem och MS Excel.

Som person är det framför allt viktigt att du är relationsskapande och analytisk med ett starkt affärssinne. För att trivas i rollen har du förmodligen tidigare erfarenhet ifrån fordonsbranchen eller bilintresse. Du har en stark drivkraft och förmåga att ta egna initiativ och du arbetar noggrant och strukturerat. Eftersom du har många kontaktytor behöver du ha en mycket god kommunikativ förmåga och behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Alla lediga jobb