TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Strateg inom social hållbarhet till Haninge Kommun

Är du en processvan strateg med intresse för social hållbarhet? Vill vara med i ett viktigt utvecklingsarbete på Haninge Kommun?

Vill du vara en del av Haninges kommuns arbete för att öka hållbarheten, förbättra folkhälsan och skapa bra förutsättningar för att leva, bo och arbeta? Arbetar du nära politiken som strateg eller kanske processledare inom hållbarhet idag? Sök rollen som strateg inom social hållbarhet!

Vi söker en hållbarhetsstrateg inom social hållbarhet som vill bidra till Haninge kommuns pågående insatser för att göra Haninge hållbart.

Haninge kommun befinner sig i ett starkt utvecklingsskede och är den första kommunen som tar fram ett program för social hållbarhet i Region Stockholm.

Ditt anställningserbjudande

Vi erbjuder ett spännande och givande roll i en kommun som befinner sig i ett utvecklingsskede där du är med och driver vägen framåt och får möjlighet att påverka och göra skillnad. Du kommer in i en härlig och glad grupp på 15 personer med hög kompetens där man känner sig välkommen och delaktig.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du vill vara med och utveckla arbetet med social hållbarhet i Haninge!

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Den sociala strategen har en viktig roll i att prioritera, leda, möjliggöra och följa upp kommunens övergripande strategiska arbete med social hållbar utveckling. Arbetet omfattar Haninges målområden för social hållbarhet vilka är;

I rollen ska man även vid behov kunna bidra med generell utredningskompetens inom ett bredare fält och har dagligt samarbete både internt och externt. Internt innebär att leda arbetsgrupper, samarbeta med andra förvaltningar, ha kontakt med chefer samt bistå politiken. Externt innebär det kontakter/samarbete med både offentliga och privata aktörer främst lokalt och regionalt. I dina åtaganden ingår även vid behov att delta som talare, moderator, facilitator vid konferenser, seminarier, workshops med mera.

Den sociala strategens ansvarsområden är att:

Värt att veta

Rollen som social hållbarhetsstrateg tillhör enheten för strategisk planering som ansvarar för frågor om klimat och miljö, trafik, bostadsförsörjning, befolkningsprognoser, utvecklingsstrategier, frågor om mänskliga rättigheter som minoritetsfrågor, folkhälsa, budget – och skuldrådgivning till kommuninvånarna, delaktighet- och inflytande samt kostfrågor.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till pendeltågsstation. På endast 20 minuter når du T-centralen. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov. Hybridarbete tillämpas 2-3 dagar i veckan.

Våra förväntningar

Vi söker en person med universitetsexamen inom hållbar utveckling och/eller social-,samhälls-eller folkhälsovetenskap, eller liknande utbildning. Vi vill att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, kanske med flera års arbete på en myndighet. 

Då du kommer att vara ett ledningsstöd och jobba väldigt nära politiken så är viktigt att du är van att hantera remissärenden, ta fram understöd, handlingar och hantera utredningar. Då du kommer att göra detta till kommunledare så är processerfarenhet viktig i denna roll.

Vi tror att du behöver vara en mycket samarbetsvillig lagspelare, men också ambitiös och initiativrik, med ett genuint intresse för hållbarhet, välbefinnande, folkhälsa, rättvisalevnadsvillkor, demokrati och deltagande.

Vi söker en person som är strukturerad, kvalitetsmedveten och har en strategisk förmåga att se helheten. För oss innebär det förmågan att förstå olika perspektiv och att balansera dem för att uppnå kommunens mål och visioner.

Som strateg planerar du proaktivt och organiserar frågor och uppgifter. Förändring, utveckling och innovation är naturliga inslag i den här rollen.

Alla lediga jobb