TNG
Tech-karriär på SEB: Business Analyst

Tech-karriär på SEB: Business Analyst

Vill du vara en avgörande länk mellan verksamhet och IT-utveckling i ett av SEB:s mest unika moderniseringsprojekt?

Arbetsgivare SEB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-24
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Ny Teknik Ny Teknik
Friskvård Friskvård
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Mikaela Ströberg
Fördomsfri rekrytering: När din kompetens är viktigare än ålder, bakgrund, namn och kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mikaela Ströberg

070-7615972

Vill du vara en avgörande länk mellan verksamhet och IT-utveckling i ett av SEB:s mest unika moderniseringsprojekt?

Att arbeta som Business Analyst och delta i SEB:s Tech-program är en unik möjlighet för dig som vill utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt.

I din roll på Core Ledger kommer du tillsammans med ditt team ansvara för att bygga upp en helt ny plattform för kontohantering på SEB. Som Business Analyst kommer du att vara knytpunkten mellan affärsverksamhetens behov och förutsättningar och den tekniska utvecklingen som möter dessa.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

I över ett decennium har SEB:s Tech-program erbjudit talanger som är i början av sin IT och Tech karriär att utvecklas inom banken. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik vilket ger dig möjlighet att förverkliga just dina ambitioner.

Vi erbjuder dig:

  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT och Tech, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • En heltidsanställning med marknadsmässig lön och tillgång till SEB:s anställningsförmåner.
DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

Teamet är nystartat med uppgiften att modernisera SEB:s kontohanteringssystem och utveckla en helt ny plattform för kontohantering. I din roll som Business Analyst kommer du att göra kravanalyser för den nya plattformen. Du kartlägger och analyserar affärsprocesser, verksamhetsflöden och behov för nya lösningar. I dagsläget finns en övergripande strategi på plats, enligt vilken du kommer att vara drivande i att utveckla nya metoder och processer för effektiv och kvalitativ kravhantering och kravanalys. När det kommer till tekniska verktyg, kommer du bland annat att använda Jira och Confluence.

Ditt arbete säkerställer att utvecklingen av den nya plattformen möter verksamhetens och användarnas krav och behov. Detta gör du i nära samarbete med seniora kravanalytiker och produktägare. Du kommer att få en god förståelse för den övriga verksamhetens förutsättningar och behov, då du har många interna kontaktytor.

 

Din framtida chef, Mikael Gustafsson, beskriver arbetet på Core Ledger så här:

"Som Business Analyst hos oss är du del av ett kompetent och nytänkande agilt team som är skräddarsytt för detta viktiga projekt. I ditt arbete lyfter du blicken mot SEB:s affärsverksamhet och din kompetens och input är avgörande för att vårt gemensamma arbete är av högsta standard."

DINA KVALIFIKATIONER

DINA KVALIFIKATIONER

Vi letar efter dig med passion för IT och Tech och som är nyfiken på att arbeta hos oss på SEB. Dessutom vill vi att du:

  • har en akademisk examen inom IT eller Teknik
  • är (eller snart är) nyutexaminerad eller har en kortare yrkeserfarenhet
  • är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift

Som person är du kommunikativ med ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära dig mer om verksamheten och människorna runt dig. Du har en god förmåga att både förstå och göra dig förstådd, och kan anpassa ditt budskap till mottagaren. Teamets arbete är nyskapande och moderniserande och du trivs i en innovativ miljö med ständigt förändrings- och förbättringsfokus. Du tar dig an nya uppgifter med en kreativ och nyfiken inställning, och du värderar noggrannhet och struktur i utförandet av dina uppgifter.

Varmt välkommen till SEB!

SEB

SEB

Sök Tech-programmet på SEB via TNG! På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer. Läs mer på www.sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om Tech-programmets upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2021 här: https://www.tng.se/seb-it-tech-program/

SEB
Arbetsgivare SEB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-24
Mikaela Ströberg
Hos oss går fakta och kompetens före magkänsla, ålder, namn, kön och bakgrund.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mikaela Ströberg

070-7615972

Räkna ut avståndet till jobbet

Stjärntorget 4, Solna