TNG
Tekniker inom spårvagnsunderhåll till Euromaint

Tekniker inom spårvagnsunderhåll till Euromaint

Garantitekniker inom spårvagnsunderhåll med erfarenhet av felsökning och reparationer sökes till Euromaint i Stockholm

Arbetsgivare Euromaint Rail
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-08
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Centralt kontor Centralt kontor
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Pernilla Ek
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pernilla Ek

0760-715571

Garantitekniker inom spårvagnsunderhåll med erfarenhet av felsökning och reparationer sökes till Euromaint i Stockholm

Euromaint tar över ansvaret för garantiunderhållet kopplat till de av CAF levererade spårvagnarna A35/36 med start i september i år. I Stockholm söker de därför flera tekniker till en ny spännande och bred roll med ansvar för garantiunderhåll av rälsgående fordon. Lockas du av en roll där du ansvarar för att utföra avancerad felsökning, garantiunderhåll, reparationer och förebyggande underhåll på spårvagnar? Skulle du trivas i en teknisk roll där du självständigt och tillsammans med andra utreder och föreslår lösningar på tekniska problem med fokus på fordonsunderhåll?

Har du kanske även tidigare erfarenhet inom området tågteknik eller flygteknik och har din specialistkompetens inom avancerat underhåll och felsökning? Då är det dig vi söker! Läs mer och sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi är Sveriges största bolag inom tågunderhåll. Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter, både i Sverige och internationellt med vår spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Hos oss får du stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett bolag som expanderar och erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Vi erbjuder dig en ny spännande tjänst på Euromaint Rail som Garantitekniker/Warranty Technician. Du kommer att arbeta utredande och förebyggande samt operativt, med fokus på att genomföra kontroller för att säkerställa att uppgifter som utförs uppfyller kvalitets- och säkerhetskraven i relevanta järnvägsstandarder.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

 • Utföra systematisk felsökning samt förebyggande och avhjälpande underhåll på alla system i förekommande fordon.
 • Utföra garantiunderhåll på fordonens utrustning såsom arbete med att reglera och justera dörrar, pneumatiska tester i broms- och hjälputrustning, täthet av kretsar, kylkretsar, startmotorer, tester under spänning och tester för att starta utrustning.
 • Medverka i utredningar, analyser av tekniska problem samt föreslå förbättringar inom såväl avhjälpande som förebyggande åtgärder.
 • Medverka i att genomföra provinstallationer på fordon och/eller fordonssystem.
 • Uppdatering av fordon och material i garantihanteringssystemet.
 • Genomföra kontroller för att säkerställa att uppgifter som utförs uppfyller kvalitets- och säkerhetskraven i relevanta Järnvägsstandarder.
 • Säkerställa att utfört arbete följer företagets policyer och rutiner.
 • Ge stöd till produktionspersonal vid tekniska problem.
 • Avvikelsehantering avseende tekniska fordonssystem och däri ingående komponenter.
 • Bidra till att regler för hälsa, säkerhet och miljö efterlevs.

 

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att tillsammans med ytterligare några kollegor bli en del av Produktion Mitt inom Fordonsunderhåll. Tjänsterna kommer att vara placerad antingen i Bromma eller på Lidingö, nära goda kommunikationer. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du arbetar initialt måndag - fredag för att sedan gå över till skift enligt modellen 7-7 inkluderat helger, kvällar och nätter.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en yrkesexamen inom områdena el/elektronik, mekanik, fordonsunderhåll alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Vi tror att du 3-4 års erfarenhet av arbete kanske från en liknande roll inom tågteknik eller flygteknik.

För att lyckas i rollen är det även viktigt att du:

 • har god kännedom om el, elektronik, mekanik och dess komponenter
 • kan läsa och förstå ritningar samt felsöka i el-system efter defekta komponenter
 • har mycket god kunskap i schema- och ritningsläsning (kunskap i hur man utläser information och funktionalitet ur el-, pneumatik- och mjukvaruscheman, apparatlistor, testinstruktioner)
 • har kunskap i hur man använder verktyg och mätutrustning såsom multimeter och isolationsprovare etc.
 • har god kännedom om styr- och reglerteknik samt hydraulik och pneumatik.
 • har kunskap i logisk uteslutningsmetodik och systematisk- och metodisk felsökning
 • har kunskaper om rapportering av aktiviteter, tid och material

 

I denna roll är det viktigt att du effektivt kan kommunicera i en multi-nationell och kulturellt skiftande organisation. Ett krav för rollen är därför att du behärskar svenska och engelska flytande både i tal och skrift samt kan förstå och skriva instruktioner och föreskrifter på både svenska och engelska.

För att verka i rollen är det även ett krav att du innehar B-körkort samt via Euromaint genomgått föreskriven hälsokontroll och behörighetskontroll samt blivit godkänd. Du har god systemvana och erfarenhet av office paketet samt har lätt för lära dig nya programvaror. Meriterande för rollen är kunskaper om Lean produktion.

Du trivs i en verksamhetsnära roll och som person är du lösningsorienterad, anpassningsbar, flexibel och och har en god förmåga att arbeta strukturerat. Viktigt för att lyckas i rollen är även att du självständigt och med starkt fokus kan driva dina processer framåt samt är kommunikativ och har god samarbetsförmåga för att lösa komplicerade frågeställningar.

Euromaint Rail

Euromaint Rail

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. Euromaint har en omsättning på ca 1 481 MSEK och cirka 980 medarbetare (2020). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019. Läs mer på www.euromaint.com

Arbetsgivare Euromaint Rail
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-08
Pernilla Ek
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pernilla Ek

0760-715571

Räkna ut avståndet till jobbet

Stockholm