TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Tekniskt kunnig Projektledare till AB Transitio

Vill du leda projekt inom spårfordonsteknik? AB Transitio söker en erfaren tekniskt kunnig Projektledare i Stockholm.

Till AB Transitio söker vi en tekniskt kunnig Projektledare med en bred teknikkompetens och erfarenhet av att driva och ansvara för ombyggnads- uppgraderings- och nyanskaffningsprojekt, gärna inom spårfordon. AB Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta spårfordon för främst regional järnvägstrafik. Vi befinner oss just nu i en spännande tid med flera anskaffnings- och uppgraderingsprojekt framför oss. Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning och vill bidra till AB Transitios fortsatta utveckling och därmed ett mer hållbart samhälle.

Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

AB Transitio ägs av Sveriges Regioner och vårt uppdrag är att anskaffa, finansiera och förvalta spårfordon samt vara den kunskapspartner och resurs inom järnvägsområdet som våra ägare behöver. Du kommer till en organisation som präglas av en hög och positiv förändringstakt. Vi har genom åren tagit många bra initiativ och skapat bra arbetsprocesser och utvecklar vårt arbetssätt genom ständiga förbättringar. Vår utvecklingsresa fortsätter! Det ger dig stora möjligheter att vara med och forma såväl det strategiska som operativa arbete.
Vi är en mindre organisation som lyssnar, utvecklas och lär av varandra. Vi ger alla våra medarbetare stort utrymme till påverkan och utveckling. Vi ser det som en självklarhet att vi hjälps åt när det behövs. Välkommen till en organisation där ditt arbete uppmärksammas och spelar roll. Vi jobbar i team, hjälps åt och arbetar tillsammans mot uppsatta mål.

Vi tror på att en engagerande och inkluderande organisation skapar trygga medarbetare. Därför valde vi att inkludera samtliga medarbetare när vi tog fram våra fem värdeord: Prestigelöshet, Ömsesidig respekt, Transparens, Gemenskap, Ansvar. Vårt arbete under det senaste året har gjort att vi gemensamt kommit fram till dessa och att alla i organisationen kan stå bakom dessa.

6 v semester
6 v semester
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Friskvård
Friskvård

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Projektledare på AB Transitio driver du projekt ur såväl ett resenärs- och kundperspektiv som ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Här kommer du ha ett helhetsansvar för tidplan, genomförande, leverans av egna projekt och ekonomiska resultat. Just nu finns det flera spännande fordonsprojekt som väntar på dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Dessutom kommer du vara med och löpande utveckla AB Transitios arbetssätt, rutiner och processer för projektledning.

Värt att veta

Som Projektledare har du huvudansvar för projektens genomförande men du kan även verka som delprojektledare för specifikt underhålls-, ombyggnads-, upprustnings-, eller ny anskaffningsprojekt. Idag finns det fyra anställda projektledare, ni tillsammans ansvarar för att löpande hantera verksamhetsnära frågor och ni ser till att effektivisera verksamheten bland annat genom framtagning och utveckling av processer inom verksamhetsområdet.

Som Projektledare tillhör du affärsområde Teknik och Projekt och du rapporterar till Chefen för Teknik och Projekt. 

Våra förväntningar

För att lyckas i den här rollen har du högskoleexamen inom relevant område, eller motsvarande samt erfarenhet av teknisk projektledning. Vi ser gärna att du har förståelse för komplexa tekniska system och dess livscykel ur underhålls- och drifts perspektiv. Du har erfarenhet av kund- och leverantörskontakter inom tekniska områden och en god förhandlingsvana. Erfarenhet av projektledning inom järnväg är meriterande. Det är också meriterande om du har arbetat med upphandlingar enligt LOU/LUF dock inget krav. Då projekten innebär kommunikation på svenska och engelska behöver du ha goda kunskaper i båda språken, i såväl tal som skrift.

Som person är du fokuserad, affärsmässig, kommunikativ och har ett stort intresse för teknik där du håller dig uppdaterad om den senaste utvecklingen. Du har ett strukturerat arbetssätt, är trygg med att ta initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppsatta mål. Då rollen innebär många kontaktytor tror vi även att du har en god samarbetsförmåga och erfarenhet av att bygga och behålla hållbara relationer, både internt och externt.

Alla lediga jobb