TNG
Testingenjör vid II-VI, Stockholm

Testingenjör vid II-VI, Stockholm

Arbeta med avancerad elektronik och nästa generations SiC-krafthalvledare som testingenjör hos II-VI i Stockholm.

Arbetsgivare II-VI Kista AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-12
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Bonus Bonus
Sjukvårds&shyforsakring Sjukvårds­forsakring
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Cilla Lennér
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Cilla Lennér

0736790621

Arbeta med avancerad elektronik och nästa generations SiC-krafthalvledare som testingenjör hos II-VI i Stockholm.

För att möta den globala efterfrågan utökar vi nu vår R&D- och produktionsverksamhet med en testingenjör, vid II-VI (tidigare Ascatron) i Kista, Stockholm. Här kommer du att arbeta med elektrisk karakteriseringen av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC) och utvecklingen av avancerade testmetoder i vår produktion.

Vi söker en nyexaminerad civilingenjör inom elektronik eller teknisk fysik och som har kunskap inom halvledarfysik. Tillsammans på II-VI utvecklar vi teknologin som behövs för en mer hållbar framtid inom fordons-, IT- och energisektorn.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant.

Här får du:

  • Göra skillnad! Det finns inget "så här har vi alltid gjort". I stället uppmuntrar vi innovationer och trial-and-error, och tar lärdom från varje prototyp, experiment och upptäckt.
  • Arbeta med erfarna och engagerade kollegor som samarbetar, delar med sig av sina kunskaper och stöttar varandra.
  • Implementera forskning i riktiga produkter som kommer tillverkas och säljs globalt.
  • Bidra till en mer hållbar framtid! Vår SiC-teknologi minimerar förlusterna i kraftelektroniken till elektriska fordon, solceller och industrin.

Se fler lediga tjänster hos II-VI: https://www.tng.se/ingenjorsjobb-ii-vi-stockholm/

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som testingenjör är ditt huvudsakliga ansvar den elektriska karakteriseringen av SiC kraft-halvledare och utvecklingen av testmetoder för produktion.

Detta betyder:

  • Utveckling och underhåll av elektriska mätuppställningar. Dessa är i stor utsträckning baserade på probstationer för testning på skivnivå av högeffektsdioder och transistorer. Omfattar även mjuk- och hårdvarugränssnitt för att styra olika typer av mätutrustningar.
  • Elektrisk mätning på skiv- och komponentnivå. Hög spänning (> 1 kV), hög ström (<100 A), låg läckage (nA) och hög temp (<250 ° C).
  • Mätdataanalys med korrelation till komponentdesign och materialdata; inklusive skriptutveckling för datainsamling och analys.
  • Utveckling av testmetoder för produktion med hjälp av effektiva screeningtekniker.
  • Dokumentera arbetet, skriva lägesrapporter och instruktioner. Till exempel kvalitets-, utvecklings- och leveransrapporter.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Här kommer du samarbeta med ingenjörer inom andra områden, till exempel design, material, processning, kvalitet och tillförlitlighet samt projektledning. Rollen kräver att du arbetar på plats i Kista och att du talar och skriver engelska flytande.

Detta är en heltidstjänst och du rapporterar till gruppledaren för Device Development.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen drivs du av teknisk problemlösning. Här får du använda dina kunskaper inom programmering och elektronik, samt även din praktiska förmåga att lösa uppgifter relaterade till både hård- och mjukvara. Du arbetar på ett metodiskt och resultat-orienterat sätt samtidigt som du är en lagspelare med förmåga att snabbt förstå ny och komplex information.

Vi söker en nyexaminerad civilingenjör i mikroelektronik, elektroteknik eller teknisk fysik. Du har kunskap inom halvledarfysik och det är även en fördel om du har kunskap inom kraftelektronik och C ++ eller Python.

II-VI Kista AB

II-VI Kista AB

II-VI Kista, previously known as Ascatron, produces high-performance Silicon Carbide (SiC) epitaxy material and develops power semiconductors radically reducing losses in electrical converters. Main applications are electric vehicles, data centres, industry, and renewable energy.

The company is located outside Stockholm, with material production and prototyping in the Electrum laboratory clean-room. Here we offer an innovative workplace, with many opportunities for career advancement, personal development, and networking, as well as being part of our journey to transform the electronic industry.

The Kista-unit is part of II-VI Incorporated, a global leader in engineered materials and optoelectronic components, with more than 22,000 employees worldwide.

Arbetsgivare II-VI Kista AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-12
Cilla Lennér
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Cilla Lennér

0736790621

Räkna ut avståndet till jobbet

Isafjordsgatan 22