TNG
Transitio söker en Verksamhetsutvecklare inom IT

Transitio söker en Verksamhetsutvecklare inom IT

Motiveras du av att driva affärsnära utveckling i gränslandet mellan verksamhet och IT? Transitio söker en Verksamhetsansvarig IT.

Arbetsgivare Transitio
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-04-14
6 v semester 6 v semester
Centralt kontor Centralt kontor
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Motiveras du av att driva affärsnära utveckling i gränslandet mellan verksamhet och IT? Transitio söker en Verksamhetsansvarig IT.

Vi söker en teknikintresserad Verksamhetsutvecklare som vill bidra till Transitios fortsatta utveckling och skapandet av ett hållbart samhälle. Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta järnvägsfordon för främst regional järnvägstrafik åt svenska regionala kollektivtrafikmyndigheter (RKTM). Syftet är främst att optimera ägarnas fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom områdena anskaffning, förvaltning och underhåll. Vi söker dig som vill ansvara för uppbyggandet av en datadriven verksamhetsutveckling samt vara länken mellan verksamheten och IT.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du kommer till en organisation som präglas av en hög och positiv förändringstakt. Vi har genom åren tagit många bra initiativ och skapat bra arbetsprocesser men allt är inte satt på plats ännu. Det ger dig stora möjligheter att vara med och forma såväl vårt strategiska som operativa arbete. Vår strävan är att bistå regionaltrafiken med de spårfordon de behöver samt vara den kunskapspartner och resurs inom järnvägsområdet som regionen behöver. Vi är en mindre organisation som lyssnar, utvecklas, lär av varandra och lämnar stort utrymme för påverkan och utveckling. Vi ser det som en självklarhet att vi hjälps åt när det behövs. Välkommen till en organisation där ditt arbete uppmärksammas och spelar roll. Vi jobbar i team, hjälps åt och tar tag i uppkomna problem.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

  • Bygga upp IT struktur för insamling och analys av datadrivet beslutsstöd inom exempelvis fordonsförvaltningen. 
  • Driva utvecklings- och förbättringsarbete med IT som möjliggörare tillsammans med nyckelfunktioner inom organisationen.
  • Värdera, rekommendera ändringar och införa IT relaterade verktyg och processer inom artificiell intelligens, datainsamling och Internet of Things (IoT) för optimering och utveckling av verksamheten.   
  • Äska och leda konsulter för att utveckla och implementera Transitios framtida verksamhetsstöd och kommande IT projekt. 
  • Vara organisationens expert och kravställare inom analys och databaserad verksamhetsutveckling. 
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som verksamhetsutvecklare kommer du att stötta verksamheten  inom förvaltning, projekt, ekonomi, ledning och ägare. Du bidrar med din sakkunskap vid nya avtalsarbeten / förhandlingar och du ansvarar för uppföljning av våra IT avtal samt IT projekt. I nära samarbete med ledningsgruppen ansvarar du för frågor som rör utveckling av IT strategier och policy. I din roll kommer du också ha nära kontakt och samarbete med våra hyrestagare som finns från Region Norrbotten till Region Skåne.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har akademisk utbildning exempelvis verksamhetsutvecklare, ekonom, systemvetare eller motsvarande. Du har troligen erfarenhet av att arbeta med utveckling- och förvaltningsarbete ur ett verksamhetsperspektiv inom främst IT. Du är en van kravställare och van att leda IT-projekt (kontraktsuppföljning, konsultstyrning) samt ser upphandlingsansvar som en självklar del av din roll. Det är meriterande med erfarenhet av LUF.
Erfarenhet av IT och datainsamling inom spårfordon eller liknande komplicerad fordonsteknik, järnvägssystemets översiktliga funktion är mycket meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift är ett krav.

För att lyckas i rollen måste du ha förmågan att växla mellan helheten och detaljerna både i våra processer och i system. Du har förmågan att ta beslut på en strategisk nivå samtidigt som du snabbt kan växla till att agera operativt när det behövs.

Eftersom du har det verksamhetsnära ansvaret för system och IT har du lätt för att kommunicera med intressenter på olika nivåer, såväl internt som externt. Du har god förståelse för Transitios uppdrag och motiveras av att driva arbetet framåt och agera på det sätt som är den bästa för verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet från tvärfunktionella effektivitets och förbättringsprocesser inom verksamhetsutveckling. Du behöver även vara analytisk, strukturerad och resultatinriktad. Då arbetet innebär många kontakter är god kommunikations och samarbetsförmåga en förutsättning för att nå organisationens uppsatta mål.

Transitio

Transitio

AB Transitio är ett bolag som ägs av tjugo stycken landsting/regioner i Sverige. Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta järnvägsfordon för främst regional järnvägstrafik åt svenska regionala kollektivtrafikmyndigheter (RKTM). Syftet är främst att optimera ägarnas fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom områdena anskaffning, förvaltning och underhåll.

Arbetsgivare Transitio
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-04-14
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Drottninggatan 92