TNG
Tysktalande redovisningsekonom till Smarteyes

Tysktalande redovisningsekonom till Smarteyes

Till dynamiska Smarteyes i Göteborg söker vi nu en tysktalande redovisningsekonom

Arbetsgivare Optik Smarteyes AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-31
6 v semester 6 v semester
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Centralt kontor Centralt kontor
Anna Rydbacken
Vi ser bortom din CV, ålder, bakgrund, namn och kön när vi rekryterar fördomsfritt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Anna Rydbacken

031-7612225

Till dynamiska Smarteyes i Göteborg söker vi nu en tysktalande redovisningsekonom

Vi söker nu en driven och självständig redovisningsekonom till Smarteyes ekonomienhet i Göteborg. Du kommer vara en del av ett engagerat och kunnigt team som ansvarar för koncernens ekonomifunktion. Ditt huvudsakliga ansvar är att vara redovisningsansvarig för Smarteyes International AB som är koncernens ägarbolag och som även inkluderar den tyska verksamheten som drivs som en filial. Du har en viktig roll och rapporterar till CFO för samtliga länder.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Smarteyes erbjuder dig en arbetsplats där eget initiativ, delaktighet, utveckling och samarbete med engagerade kollegor är en del av det dagliga arbetet. Hos Smarteyes är medarbetaren vår viktigaste tillgång och de senaste fem åren har Smarteyes varje år utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av organisationen Great place to work. Att vi dessutom ständigt utvecklas och att vår framtid ligger i våra egna händer gör att tjänsten är extra spännande!

Se gärna filmen längre ner i annonsen för att lära känna oss ännu bättre!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Ditt huvudsakliga ansvar är att vara redovisningsansvarig för Smarteyes International AB som är koncernens ägarbolag och som även inkluderar den tyska verksamheten som drivs som en filial. I Smarteyes International finns många koncerngemensamma funktioner, inkluderat koncernens varulager och verksamheten i Tyskland inkluderar i dagsläget 10 butiker.

I din roll kommer du främst ansvara för:

  • Månadsbokslut och årsbokslut för Smarteyes International och Smarteyes Tyskland.
  • All hantering av leverantörsreskontran i Smarteyes International och Smarteyes Tyskland     
  • Kontakt med leverantörer vid fakturafrågor,
  • Administration i samband med intern fakturering.
  • Löpande registrering av bokföringsverifikationer
  • All hantering kring det internationella centrallagret; bokföring, avstämning, förskottsbetalningar, import- och momshantering med hjälp av extern konsult.
  • Kontakt med vår tyska lönekonsult samt bokning och betalning av löner
  • Löpande dialog med de tyska butikerna kring eventuella frågor som dyker upp
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Rollen är väldigt bred och varierande, du kommer arbeta med allt från leverantörsreskontra, bankbokningar och löneutbetalningar till lagerredovisning och fullständiga månadsbokslut. Vidare ingår i rollen även mycket kommunikation med både interna och externa kontakter.

Du kommer erbjudas en viktig roll inom ekonomi på ett ungt och dynamiskt företag som präglas av nytänkande och socialt ansvarstagande. Detta gör att det finns goda möjligheter för fortsatt utveckling inom Smarteyes om tillfälle skulle ges framgent. Vidare blir du en del av ett glatt team i en öppen och prestigelös arbetsmiljö där man jobbar mot gemensamma mål. Din arbetsplats är Smarteyes-koncernens huvudkontor, i trevliga lokaler på Östra Hamngatan, mitt i centrala Göteborg.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig med ekonomisk utbildning och framförallt kunskap och erfarenhet av att självständigt göra fullständiga bokslut för ett mindre bolag. Vidare har du god datavana och kan lätt sätta dig in i nya system och processer.

Du kan obehindrat använda såväl svenska, engelska som tyska som arbetsspråk. Det senare för att underlätta den interna kommunikationen och kunna hantera redovisningshandlingar etc. för verksamheten i Tyskland. Vidare arbetar du obehindrat i Excel. Affärssystemet som används idag är Microsoft Business Central (tidigare Navision) och Medius, har du erfarenhet av dessa är det meriterande.

Som person vill vi att du är ansvarstagande, noggrann och naturligt skapar rutiner i ditt arbete. Det är viktigt att du är självständig i din roll och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du räds inte förändringar och gillar att arbeta i en dynamisk miljö. Vi ser att du är handlingskraftig och har förmågan att vara flexibel. Du har god förmåga att se helheten i arbetsprocesser samt har ett verksamhetsintresse där du lätt kan se kopplingen mellan verksamhet och siffor.

Optik Smarteyes AB

Optik Smarteyes AB

Smarteyes är ett värderingsstyrt företag med en stark kultur där medarbetarengagemang värderas högt och är en framgångsfaktor för Smarteyes. Värdegrunden bygger på enkelhet, omtanke och förändring.

Smarteyes har flera års topplaceringar på Great Place to Works lista för Sveriges bästa arbetsplatser, 2020 en tredjeplats och ärofyllda Hall of Fame. Placeringar förenat med stolthet och dedikerat arbete. För oss är engagerade och motiverade medarbetare vår viktigaste tillgång och vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsmiljö och kultur där medarbetarna trivs.

Smarteyes brinner för att alla ska ha råd med designade glasögon och toppmodern ögonhälsa. Vi vill göra det bästa för våra kunder då vår vision är att bli den mest rekommenderade optikern.

På vår hemsida kan du läsa mer om våra värderingar och vad som driver oss och varför vi går till jobbet varje dag men också medarbetaruttalanden om hur det är att jobba på Smarteyes.
Läs mer om oss på www.smarteyes.se

Optik Smarteyes AB
Arbetsgivare Optik Smarteyes AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-31
Anna Rydbacken
Fördomsfri rekrytering: När din kompetens är viktigare än ålder, bakgrund, namn och kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Anna Rydbacken

031-7612225

Räkna ut avståndet till jobbet

Östra Hamngatan 37