TNG
Underhållschef till EuroMaint i Nässjö

Underhållschef till EuroMaint i Nässjö

Som chef för Euromaints verkstäder i Nässjö och Kalmar ansvarar du för både produktion och kundkontakt!

Arbetsgivare Euromaint Rail
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-11
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Centralt kontor Centralt kontor
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Martin Andersson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Som chef för Euromaints verkstäder i Nässjö och Kalmar ansvarar du för både produktion och kundkontakt!

Motiveras du av att utveckla affärer och kundrelationer, har du en kommersiell erfarenhet och drivs av utmaningen att leda och utveckla en verksamhet mot uppsatta mål och budget? Nu erbjuds du en ny spännande roll som Underhållschef för Euromaint i region Mitt - där du kommer att arbeta operativt med driftnära frågor kring underhåll av spårbundna fordon.

Rollen är placerad i Nässjö och som chef för både kontrakt och produktion vid våra två verkstäder säkerställer du underhållsaffärens mål, budget, resultat och utleverans i nära samarbete med en av våra största kunder. Välkommen till en nyckelroll som chef för en av Euromaints nyvunna affärer.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll. Här finns goda utvecklingsmöjligheter och spännande arbetsuppgifter i en komplex och växande bransch. Som Underhållschef får du en spännande och utvecklande roll där du tillsammans med kompetenta medarbetare får verka i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Det heltäckande utbudet av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice.

Som Underhållschef på Euromaint ges du möjlighet att själv prioritera, styra och planera dagen utifrån de utmaningar och behov som uppstår.

Här har du en chans att vara en del av Euromaints mission som är att bidra till utvecklingen av tågtrafiken till det självklara transportmedlet för att möta framtida samhälls- och miljöutmaningar. Företaget ingår sedan 2019 i den globala koncernen CAF som finns i 40 länder på fem kontinenter.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Underhållschef har du fullt verksamhets- och resultatansvar med fokus på att utveckla affären, kundrelationen och leveransen.

Dina ansvarsområden är:

 • Hantera de kommersiella villkoren samt att leda och utveckla verksamhetens verkstäder.
 • Säkerställa underhållsaffärens mål, budget, resultat och utleverans.
 • Personalansvar för verkstädernas medarbetare.
 • Ansvara för att personalen har rätt kompetens och behörigheter.
 • Identifiera och driva merförsäljning mot kunden.
 • Strategisk planering, utveckling och genomförande av produktion.
 • Driva utveckling och tekniska fordonsförbättringar.
 • Hantera reklamationsärenden, säkerställa att ändringar och anpassningar regleras i gällande avtal.
 • Säkerställa att information om kontraktets innehåll och mål är känt internt.
 • Säkerställa att underhållsaffären följer bolagets processer med korrekt fakturering.
 • Mottaga och föra delegeringar vidare avseende trafiksäkerhet, arbetsmiljö och miljö.   
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som Underhållschef ansvarar du för verkstäderna i Nässjö och Kalmar och tillhör region Mitt och du rapporterar till Regionchef Mitt som utgår ifrån huvudkontoret i Solna. Då Euromaint vunnit en stor upphandling med huvudmannen pågar nu implementeringen av underhåll för tågtrafik i region Mitt och skall vara i drift vid avtalsstart december 2021.

Till en början är rollen mer operativ och tillsammans med projektledare på plats bidrar du i implementeringsprocessen och ett verksamhetsövertagande. Därefter är planen att arbetet får en mer strategisk inriktning där du fokuserar på utveckling av affären och att vägleda och stötta dina produktionsledare som driver det dagliga arbetet i depåerna.

Du kommer tillhöra regionens ledningsgrupp och har ett personalansvar för ett 30 tal kollektivanställda samt 2 direktrapporterande chefer, dina produktionsledare.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har gedigen kunskap av teknisk producerande verksamhet och gärna inom underhåll, järnvägs- eller fordonsbranschen. Du är idag chef i en leveransorganisation med komplexa avtal och har ansvar för både den kommersiella och operativa delen. Du har ett tydligt och proaktivt ledarskap och med stort mod kan du sätta riktningen för vidareutveckling i en hög förändringstakt.

Du har vanan och är duktig på att hantera beslut om tidplaner, leveranser och projekt med ekonomiska konsekvenser. Vi ser också att du har en akademisk examen inom teknik, produktion eller ekonomi samt goda kunskaper i engelska, tal och skrift. Din drivkraft finns i att utveckla vårt kontrakt med kunden samt att bidra till Euromaints övergripande mål att vara Nordens ledande leverantör av underhållstjänster för tågunderhåll.

Du känner dig trygg in en ledande befattning och har vana att leda genom dina chefer. Du trivs i en personalintensiv och kundnära verksamhet där kulturen och medarbetarskapet står i fokus. Du har goda kunskaper inom ledarskap, ekonomi, förhandling, arbetsrätt och arbetsmiljö. Det är naturligt för dig att följa uppsatta strategier, efterfrågade resultat och utvecklar dina medarbetare genom coaching och löpande feedback.

Som person är du pålitlig och har en god samarbetsförmåga där du litar på dina medarbetare och arbetar tillsammans på ett öppet och konstruktivt sätt – både internt och med våra samarbetspartners och kunder. Du är ansvarstagande och håller dina löften och levererar det som förväntas av dig. Du delar med dig och bidrar till ständiga förbättringar av verksamheten.

Euromaint Rail

Euromaint Rail

EuroMaint erbjuder kvalificerade servicetjänster som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder samt i Oslo och Bergen i Norge. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. EuroMaint har en omsättning på ca 1,5 MSEK och cirka 980 medarbetare (2020). EuroMaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

Euromaint Rail
Arbetsgivare Euromaint Rail
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-08-11
Martin Andersson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Räkna ut avståndet till jobbet

Gölgatan 5, Nässjö