TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Utredare till Haninge kommun

Haninge kommun söker nu engagerade Utredare som vill vara med och kvalitetssäkra verksamheten.

Stimuleras du av utveckling och har en vilja att arbeta med långsiktigt hållbar samhällsplanering?

Haninge kommun söker nu dig som har erfarenhet av att jobba som utredare och med fördel inom exempelvis klimat och miljö, trafik, bostadsförsörjning och statistik. Vi söker dig som har ett genuint intresse för hållbarhetsperspektiv och som med driv, engagemang och nyfikenhet kan bidra till organisationens framtida utveckling. Känner du igen dig? I så fall varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till pendeltågsstation. På endast 20 minuter når du T-centralen. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov. Hybridarbete tillämpas 2-3 dagar i veckan.

I den här rollen tillhör du enheten för strategisk planering som är placerad på avdelningen för samhällsplanering och ledning på Kommunstyrelseförvaltningen.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

Värt att veta

Som utredare ingår du i enheten för strategisk planering. Vårt uppdrag är att på strategisk nivå analysera, prioritera, leda, möjliggöra samt följa upp kommunövergripande strategiska utvecklingsfrågor som avser övergripande hållbar samhällsplanering. Vi arbetar i team med gemensamt ansvar för att stödja kommunledningen samt nämnder, förvaltningar och bolag att uppfylla sina mål. Utredarteamet har ett nära samarbete med enhetens utvecklingsteam. På enheten finns även ett samordnarteam samt ett team med budget- och skuldrådgivare.

Temaområden som enheten ansvarar för är;

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom samhällsplanering, statskunskap, miljövetenskap, statistik, nationalekonomi eller liknande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du bör ha arbetat flertal år i en likvärdig roll och ha kunskap om och erfarenhet av att självständigt hantera och skriva utredningar samt göra rutinbeskrivningar och mallar. Vi vill även att du har erfarenhet av och kunskap om arbete med enkätundersökningar, som att utforma enkäter och sammanställa resultat från enkätsvar.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en mycket god förmåga att formulera dig i tal och skrift och gärna god kunskap om något eller flera av våra temaområden.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation samt om du har erfarenhet av att arbeta med analyser i GIS.

Tjänsten ställer höga krav på självständighet, initiativtagande och en förmåga att förstå verksamhetsbehov och balansera det gentemot helhetsbehovet på ett strukturerat sätt. Vi tror vidare att du är flexibel och omvärldsorienterad med god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Alla lediga jobb