TNG
det finns inget som heter överkvalificerad - en jobbpodd från tng

Det finns inget som heter överkvalificerad

En jobbpodd om överkvalificering och diskriminering

Du har hittat ett ledigt jobb som verkar intressant, det passar din livssituation och känns som rätt steg i din karriär. Men jobbet kräver inte samma kompetens som din senaste befattning och du kanske är rädd för att bli bortvald som överkvalificerad? Men finns det egentligen något som heter överkvalificerad? Eller handlar det om annat? Fördomar och förutfattade meningar? I det i senaste avsnittet av vår jobbpodd ”Tack för din ansökan” diskuterar bland annat TNG:s VD Åsa Edman Källströmer ämnet och vänder och vrider på frågeställningarna.  

Din kompetens och potential är det som bör stå i fokus när du söker jobb. Men är det alltid så i praktiken? Har du någon gång hört att du är överkvalificerad för ett jobb? Var du det? Eller kändes det som en ursäkt för att du upplevde att rekryteraren tyckte att du hade för höga lönekrav eller var för erfaren? För många jobbsökare är det här moment 22. Så hur gör man för att byta karriär och börja om från början i en ny yrkesroll? Finns det risk för åldersdiskriminering och hur bemöter du förutfattade meningar och fördomar hos arbetsgivaren? I podden hjälper vi dig att hitta argument för ett karriärbyte och hur du får din erfarenhet att värderas på rätt sätt!

Fler frågor som besvaras i podden är:

  • Överkvalificering – finns det i verkligheten?
  • Kan man ha för mycket erfarenhet?
  • Finns det något samband mellan ålder och prestation i arbetet?
  • Hur anpassar man sitt CV om man ska söka ett lägre kvalificerat jobb?

Medverkande från TNG: Åsa Edman Källströmer (VD) och Jessica Hägg (konsultchef & teamledare)
Programledare: Mathias Ahdrian

Lyssna på alla avsnitten av jobbpodden ”Tack för din ansökan” 

Transparent och fördomsfri rekrytering

Som jobbsökare hos TNG bryr vi oss inte om vad du heter, hur gammal eller ung du är eller hur du ser ut. Det som spelar roll är din kompetens och potential för jobbet du söker. Vi kallar det för fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering. Direkt efter att du sökt ett jobb kan du dessutom följa din ansökan steg för steg och se exakt hur långt rekryteraren har kommit med just din ansökan. Transparens från början till slut. Kika på våra lediga jobb och testa själv vår fördomsfria och transparenta ansökningsprocess redan idag.

Visa mig alla lediga jobb hos TNG!