TNG
Ny jobbportal förbättrar kandidatupplevelsen för de som söker jobb

Lästid: 2 minuter

Nu tar vi bort ålder och det personliga brevet för jobbsökare

Lansering av ny jobbsajt på tng.se

Nu lanserar vi på TNG en ny jobbplattform som gör det enklare att söka jobb, sätter den sökandes kompetens främst och samtidigt skapar en bättre kandidatupplevelse. Vi tar bort det personliga brevet då det oftast innehåller privat information som inte är relevant för jobbet som ska utföras. Vi frågar inte heller den sökande om ålder. Målet är att skapa en hållbarare, mer fördomsfri och inkluderande rekryteringsprocess för de som söker jobb.

Satsningen är ett fortsatt steg i TNG:s arbete med fördomsfri rekrytering och vår vision att skapa en hållbar arbetsmarknad. Något vi verkligen tror och brinner för. Därför är det av största vikt att vi skapar en så objektiv rekrytering som möjligt. Det gör att fler sökande får visa upp sin kompetens och kunskap, och inte bli bortvalda på subjektiva eller felaktiga grunder som ålder, namn, etnicitet och kön.

– Det ska vara roligt att söka jobb. Det är ju en möjlighet! Därför har vi velat skapa en så enkel ansökningsprocess som möjligt, oavsett enhet, med ett gränssnitt som uppmuntrar alla att söka och där kompetens och kunskap står i fokus, säger Charlotte Ulvros, TNG:s marknads- och digitalchef som ansvarat för utvecklingen av den nya plattformen. Hon fortsätter: Vi har också velat vara transparanta och visa hur vår rekryteringsprocess ser ut, samt möjliggöra direktkontakt för jobbsökare med ansvarig rekryterare.

Plattformen innebär många fler nyheter för de som söker jobb:

  • Fokus på jobberbjudandet: Vi lyfter direkt upp det rekryterande företagets jobberbjudande och förmåner. Det är viktigt att den sökande känner sig motiverad och nyfiken på att söka ett jobb, inte att annonsen är en kravspecifikation.
  • Arbetsgivarevarumärket är den röda tråden: Rekryterande företag har möjlighet att använda flera bilder på framtida kollegor och arbetsmiljö i annonserna. Dessutom kan annonser inkludera film för att förstärka bilden av företaget, något som ökar träffsäkerheten så att rätt person söker utannonserat jobb.
  • Räkna ut restid till jobbet: I varje annons kan den sökande räkna ut avstånd och restid till den framtida arbetsplatsen oavsett om de kör bil, åker tunnelbana/tåg, buss, cyklar eller går till jobbet.
  • Möjlighet att spara jobb utan att logga in: Sökande kan spara relevanta jobb i en lista i 30 dagar utan att logga in eller registrera sig via ett rekryteringsverktyg, oavsett enhet. De kan dessutom skicka samtliga sparade jobb till sig själva så att de kan söka senare.
  • Mobilanpassad och förenklad ansökan: Jobbsökare kan använda Linkedin eller Facebook när de söker jobb.
  • Användarnamn istället för CV för programmerare: Utvecklare söker utan CV och lämnar istället sitt användarnamn till utvecklarforum som tex Github, Stack Overflow och Meetup, eller sin profil på Linkedin.
  • Transparent och öppen process: TNG visar i varje annons hur rekryteringsprocessen ser ut och vad nästa steg innebär. Dessutom lämnar vi ut uppgifter till ansvarig rekryterare så att sökande lätt kan ställa frågor kring jobbet.

Vill du veta mer? Kontakta våra rekryterare eller surfa och titta själv på våra lediga jobb idag!

Rekommenderat för dig