TNG
TNG nominerade till årets rekryteringsföretag och mångfaldsföretag - finalist i två kategorier i Recruitment Awards

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

TNG nominerade till årets rekryteringsföretag och mångfaldsföretag

Finalist i två kategorier i Recruitment Awards 2022

TNG är stolta att berätta att vi inte bara blivit nominerade till årets rekryteringsföretag, utan även till årets mångfaldsföretag i Recruitment Awards 2022.

Recruitment Awards är en gala som arrangeras för tredje året i rad för att uppmärksamma den svenska rekryterings- och bemanningsbranschen. Recruitment Awards uppmärksammar och hyllar aktörer som under det gångna året gjort en betydande insats för branschen. Insatsen ska ha haft tydlig påverkan och effekt för det enskilda företaget eller branschen i stort genom exempelvis kommunikation, information, innovation, kompetens- eller kvalitetshöjning. 

TNG är i år nominerade i två kategorier – årets rekryteringsföretag och årets mångfaldsföretag.

– Vi är oerhört glada och hedrade över att vara finalister. Vår resa på TNG började för snart 20 år sedan då vi såg ett stort behov av att förändra uråldriga och godtyckliga urvalsprocesser. Vår drivkraft var att hitta de bästa kandidaterna utan att låta fördomar och generaliseringar stå i vägen. Sedan dess har vi arbetat konkret och med uthållighet att förändra, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG Group AB.

Juryns nomineringsmotiveringar lyder:

Årets rekryteringsföretag

”TNG var först ut att driva fördomsfri rekrytering och anonyma CV. Det har man framgångsrikt gjort sedan starten 2004. Eller som företaget själv uttrycker det: ”Att våga satsa och på riktigt vilja uppnå en helt fördomsfri rekrytering är nyckeln till vår framgång.” På så sätt har man utmanat branschen och rekryteringsmarknaden, haft en berömvärd tillväxt samt varit en av branschens ledande innovativa aktörer. TNG är en given finalist till utmärkelsen av Årets Rekryteringsföretag.”

Årets mångfaldsföretag

”Att det är en självklarhet att alla ska få en chans att visa sin potential är inte bara en fras utan något som är TNG’s arbete från vision till praxis. Rekryterings- och bemanningsföretaget finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Kopparberg och inriktar sig på fördomsfri och datadriven rekrytering. Deras förhållningssätt genomsyrar rekryteringsprocessen och innefattar tydliga kravprofiler och ett arbete med inkluderande platsannonsering och talangmarknadsföring.  

Med innovativa angreppssätt för inkludering utesluts det personligt brev och CV och urvalet görs istället med anonymiserade ansökningar utan namn, ålder eller bild där kandidaterna på ett transparent sätt kan följa sin ansökan i realtid. Ett gediget, kvalitativt och mångårigt arbete ligger bakom detta bolag som imponerar till den grad att det utnämnas som finalister för utmärkelsen Årets Mångfaldsföretag.”

Arbetade tidigt med mångfald och hållbarhet

Åda Edman Källströmer, VD TNG Group AB

TNG började arbeta med mångfald och hållbarhet långt innan det började bli uppmärksammat överallt. För oss var det helt enkelt ett sätt att utmana invanda arbetssätt och metoder vid rekrytering. VD Åsa Edman Källströmer berättar:

– Ett exempel på detta är när vi valde att plocka bort det personliga brevet 2016. Det var definitivt ifrågasatt men vi såg att det fungerade. Och idag väljer allt fler organisationer bort brevet. Sedan 2016 har över 400 000 kandidater genomgått vår diskriminerings- och fördomsfria urvalsprocess och vårt candidate-NPS är +53. Det vill säga ett resultat i världsklass.

– Ett annat tydligt kvitto på att det vi gör verkligen fungerar är att vi med åren ökat vår tillsättningsgrad. Det beror helt enkelt på att vi letar bredare och inkluderar fler med rätt kompetens. Våra kunder bekräftar ofta att vi inte levererar de mest väntade kandidaterna utan i stället de bästa. Vi är ödmjuka att säga att vi är långt ifrån klara. Men vi har i alla fall påbörjat resan mot att uppnå en mer hållbar arbetsmarknad, där vi tar vara på all den kompetens och potential som finns.

Vinnarna i Recruitment Awards 2023 utses i Stockholm den 7 mars.

TNG gör fördomsfri rekrytering, bemanning och interim enkelt för dig. I hela Sverige.

Fördomsfri rekrytering och konsultuthyrning

TNG är specialisterna som gör fördomsfri rekrytering, bemanning och interim enkelt för dig. Med vår fördomsfria rekryteringsmetodik™ får du rätt medarbetare som snabbt och kostnadseffektivt levererar i din organisation idag, och i framtiden.

Vi tar ett helhetsgrepp kring kompetens, attraktion, kandidatupplevelse och compliance, utan att ta din tid i anspråk – allt för att du ska kunna fokusera på ditt dagliga arbete.

Kontakta oss idag!

Rekommenderat för dig