TNG
TNG-konsult-annica-svahn

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Fördelarna med att jobba som konsult – Annica, konsult hos Gilead, svarar

”Som konsult kan jag bidra med den kunskap jag samlar på mig”

Funderar du på att byta riktning och börja arbeta som konsult? Få insyn i konsultyrket genom 5 snabba frågor med Annica Svahn, konsult hos Gilead.

År 2007 tackade Annica ja till sitt första konsultuppdrag hos TNG. Därefter har hon hunnit testa sig fram genom olika uppdrag inom stora såväl som små företag. Idag arbetar hon som konsult hos läkemedelsföretaget Gilead där hon har jobbat sedan 2015.

Vad var det som lockade dig med att börja arbeta som konsult?
– Genom alla mina år som yrkesverksam har jag skaffat mig utbildning och kunskap inom många olika företag och branscher. Som konsult få man möjlighet att testa olika uppdrag och få nya erfarenheter. Eftersom att jag upplever att det passat mig väldigt bra valde jag att börja arbeta som bemanningskonsult. Som konsult hamnar mina kunskaper helt enkelt på rätt plats.

Vad upplever du att du kan bidra med som konsult?
– Det jag som konsult kan bidra med är den erfarenhet som jag samlar på mig. När jag får möjlighet att testa olika uppdrag leder det till nya upptäckter och erfarenheter. När jag hamnar på en ny arbetsplats tar jag med mig allt jag lärt mig samtidigt som jag fortsätter att samla på mig ny kunskap.

Fördelarna med konsultyrket

Vad tycker du är fördelarna med att arbeta som konsult via TNG?
– Den stora fördelen med att vara konsult via TNG är att jag hamnar där jag är efterfrågad och behövs. Det är det jag tycker TNG varit duktiga på, själva matchningen mellan konsult och uppdragsgivare.

Du har varit konsult hos TNG under en längre tid. Vad skulle du säga har varit viktigt för att samarbetet med TNG ska fungera bra?
– För att samarbetet ska fungera bra anser jag att det är viktigt med en öppen kommunikation där båda parter, konsultföretaget och konsulten, är ärliga. Detta tycker jag har fungerat speciellt bra i samarbetet med TNG. Lika viktigt är det också att ta ansvar i samarbetet med det företag där man är placerad, att själv bidra till att möjliggöra ett gott samarbete och vara en del av ens kollegor och grupp på plats.

Avslutningsvis, hur ser du på din fortsatta karriär?
– Troligtvis kommer jag fortsätta att arbeta med mina nuvarande kollegor. Om inte, så blir det nya utmaningar och nya kollegor. Att inte veta vad framtiden bär på tycker jag är spännande!

Vill du bli en av våra konsulter?

Nyfiken på att läsa mer om hur det är att vara bemanningskonsult hos oss på TNG? Läs mer här! Eller varför inte kolla in vilka lediga konsultuppdrag som ligger ute just nu!

Skicka in en spontanansökan

Rekommenderat för dig