TNG
Talent Insights 2023: Jobbsökarnas krav på en arbetsmarknad i förändring - ladda ner årets kandidatrapport från TNG om fördomsfri rekrytering och jobbsökarnas krav

Talent Insights 2023: Jobbsökarnas krav på en arbetsmarknad i förändring

Ladda ner årets kandidatrapport om Fördomsfri rekrytering!

Vilka krav och förväntningar har jobbsökare på potentiella arbetsgivare, 2023 och framåt? Nu presenterar TNG årets stora kandidatrapport, fullmatad med insikter och inspiration som hjälper dig som chef eller HR-specialist att vässa er rekryteringsprocess – och skapa en kandidatupplevelse som attraherar talanger, inkluderar och främjar mångfald samt långsiktigt stärker ert employer brand.

Hämta din rapport här!

I svallvågorna från en pandemi, med en skenande kompetensbrist och stundande lågkonjunktur runt hörnet, står vi inför en på många sätt ny arbetsmarknad. Med nya krav från jobbsökarna. Kring allt från hybridarbete, förmåner och inkluderande ledarskap. Till hur en rättvis och fördomsfri rekryteringsprocess, med fokus på kompetens och utvecklingsmöjligheter, borde se ut.

För att få en aktuell bild av jobbsökares krav vid rekrytering har TNG genomfört en omfattande anonym kartläggning* bland över 1 200 jobbsökare i hela Sverige. Resultatet hittar du i den nya rapporten.

Undersökningen visar bland annat att:

  • 93 % upplever frustration vid jobbsökande – bristfällig återkoppling, otydliga krav och långsamma processer är några av frustrationsmomenten.
  • 92 % är positiva till att söka jobb fördomsfritt – t ex utan namn, ålder och bild – för en mer rättvis och objektiv bedömning av deras kompetens.
  • 51 % vill se lönenivå redan i platsannonsen – även förmåner och möjlighet till remote work är efterfrågad information.
  • 81 % har varit med om att chefen inte varit påläst om deras CV på anställningsintervjun – och många vill ha full insyn i allt som händer med deras ansökan.

I rapporten kan du läsa mer om…

Andelen jobbsökare som tror sig ha blivit bortvalda på felaktiga grunder vid rekrytering ökar, enligt en ny rapport från rekryteringsföretaget TNG

Upplevd diskriminering ökar
Så många misstänker sig ha blivit bortvalda på grund av ålder, kön, ursprung, sjukdomshistorik m.m. i samband med rekrytering.

En ny undersökning från TNG har kartlagt vad som är viktigt för jobbsökare i valet av en ny arbetsgivare

Krav kring karriär och arbetsplatsen
Lön, förmåner, remote work och ett diversifierat team. Detta toppar jobbsökarnas kravlista när de jämför potentiella arbetsgivare.

TNG:s kandidatrapport 2023 avslöjar vilka krav och förväntningar jobbsökare har på den blivande chefen

Intervjun och chefens roll
Rak, tydlig, inkluderande. Så är en bra chef enligt jobbsökarna – och dessa frågor vill de inte få på anställningsintervjun.

Ladda ner rapporten!

Fyll i formuläret nedan så får du rapporten direkt till din mail.

Ny kandidatrapport från TNG: Jobbsökarnas krav på en arbetsmarknad i förändring

* Om undersökningen
1 252 personer deltog i anonymt undersökningen, som genomfördes under 2022. Jobbsökarna kom från plattformar såsom Careerbuilder, Blocket Jobb, Arbetsförmedlingen, LinkedIn, Facebook och Indeed med flera. Respondenterna motsvarar ett slumpmässigt urval av jobbsökande i Sverige inom områden som ekonomi, teknik, IT, finans, marknadsföring, kundservice, försäljning, administration, HR, inköp och logistik.

Frågor om undersökningen? Kontakta oss på info@tng.se

Rekommenderat för dig

Visa alla