TNG
TNGs jobbpodd och podcast som hjälper karriärintresserade lyckas söka jobb framgångsrikt

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Välkommen till vår nya podcast på TNG!

ny podcast om att söka jobb

Nu lanserar vi på TNG en ny podcast med namnet ”Tack för din ansökan.” En jobbpodd för dig som vill få konkreta tips av erfarna rekryterare om hur du ska lyckas få ditt första jobb eller gå vidare i karriären. Samtidigt kikar du in ”bakom kulisserna” och får höra hur rekryterare tänker och resonerar.   

Tack för din ansökan är en podd som lyfter fram ämnen som rör rekrytering och jobb. En process som jobbsökare ofta har funderingar kring och vad som händer ”bakom kulisserna” under en rekrytering. Tanken bakom jobbpodden är att ge våra kandidater lite extra draghjälp och förstå hur vi och våra kunder tänker när vi rekryterar. Här intervjuas också jobbsökare och personer på stan om deras tankar kring karriär, rekrytering och om att söka lediga jobb.

Mathias leder TNGs podcast och jobbpodd "Tack för din ansökan"

Innehållet har tagits fram av våra egna rekryterare på TNG. Det är också de som medverkar som experter i varje avsnitt. Podden leds av Mathias Ahdrian, kundansvarig på TNG i västra Sverige. Vi har dessutom haft en hel del dialog med karriärintresserade personer och jobbsökare på sociala medier om vilka ämnen inom rekrytering och bemanning vi ska lyfta fram i vår podcast.

Varje poddavsnitt är 10 minuter långt. På den korta tiden hinner vi dela med oss av konkreta och användbara tips till våra lyssnare. Längden passar perfekt för dig som sitter på bussen eller tåget, väntar på en föreläsning eller är på väg till eller från jobbet.

Vi slår hål på rekryteringsmyter

Alla rekryterare bjuder på sig själva i podden och TNG:s vision om att se bortom det uppenbara färgar varje avsnitt, något som vi ser som positivt då fördomsfri rekrytering är det som vi alla på TNG brinner för.

Samtidigt vill vi bjuda in alla lyssnarna bakom kulisserna och dela med oss av erfarenheter och tankar:

– Vi ville skapa en podd där jobbsökare får svar på de frågor som de inte velat, eller vågat fråga, för att de trott att det kanske skulle äventyra deras chanser att få jobbet de söker. Nu har de frågat och vi kommer att ge svar. Under våren hoppas vi kunna slå hål på en hel del av myter som finns om rekrytering, säger Charlotte Ulvros, marknads- och digitalchef på TNG.

Lön i första avsnittet

I första avsnittet av ”Tack för din ansökan” lyfts frågan kring lön upp och vad man ska tänka på i en framtida lönediskussion. Lyssna på första avsnittet ”Lön? Ja tack!” här nedan.

Alla avsnitt av vår podcast

Här hittar du alla avsnitt av vår jobbpodd. Du kan också prenumerera på ”Tack för din ansökan. En jobbsökarpodd” finns att prenumerera och laddas ner via Podbean och i Tunes.

Vår podcast är skapad och producerad av oss på TNG tillsammans med Copyfabriken där inspelningen skedde.

Rekommenderat för dig