TNG
I detta avsnitt av TNG:s jobbshopping får du ta del av hur search kan användas av dig som jobbsökare och även våra bästa Linkedin-tips.

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

Linkedin-tips och search i Jobbshopping Live

Vad innebär search för dig som jobbsökare?

Vad innebär egentligen search inom rekrytering för dig som jobbsökare? Och hur gör du din Linkedinprofil än mer sökbar för en rekryterare? Det och mycket annat bjuder vi på i kommande avsnitt av Jobbshopping Live. Programmet direktsänds tisdagen den 18 oktober kl 11.30.

Lovisa Wang-Larsen leder Jobbshopping Live.
Lovisa Wang-Larsen, Rekryteringskonsult och konsultansvarig, TNG.

Jobbshopping Live är en spinoff på liveshopping från oss på TNG – riktat till alla som aktivt söker eller funderar på att byta jobb. I tidigare program har vi bland annat tipsat om lediga jobb inom specifika branscher och lyft vanliga frågor kring jobbsökandet. Senast bjöd vi på CV-tips och nu är det alltså dags för search inom rekrytering.

För vad menas egentligen med search och vad innebär det för dig som jobbsökare? För faktum är att searcharbetet idag utgör en stor del av en rekryterares vardag. Det handlar helt enkelt om att hitta tänkbara kandidater som inte aktivt sökt jobb. Istället söker rekryterare efter kandidater med rätt kompetens. På exempelvis Linkedin, Google eller andra kandidatdatabaser.

Tips kring search på Linkedin i TNGs jobbshopping

Rebecca Henriksson leder Jobbshopping Live på TNG.
Rebecca Henriksson, Customer Success Manager, TNG.

Som jobbsökare är det därför bra att ha koll på search för att öka sina chanser att bli kontaktad om drömjobbet.

– Det finns till exempel en rad smarta tips för dig som vill göra din Linkedinprofil mer sökbar för oss som jobbar med rekrytering. Dessa tips och mycket mer kommer vi självklart dela med oss av under sändningen, säger Lovisa Wang-Larsen, rekryterare på TNG, som tillsammans med kollegan Rebecca Henriksson kommer att leda programmet.

Missa inte! Vi sänder Jobbshopping Live med fokus på search och Linkedin-tips tisdagen den 18 oktober kl. 11. 30. Du streamar eventet via TNGs Jobbshoppingsajt. Självklart går det även att streama programmet i efterhand.

Streama här!

Rekommenderat för dig