TNG
Ny digital kandidatupplevelse gör att jobbsökare kan följa sin ansökan överallt

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Digitaltjänsten ”Följ din ansökan”- speglar rekryterarens arbete

Logga in och se var du befinner dig i rekryteringen

TNG har utvecklat en unik digital tjänst som vi kallar ”följ din ansökan”. Det är en transparent digital lösning där jobbsökare själva kan se om en rekryterare har läst deras ansökan, när det är dags för anställningsintervju, samt var de befinner sig i hela rekryteringsprocessen. Återkoppling sker live i real-tid på dator eller via mobilen. En transparent kandidatupplevelse från början till slut där jobbsökaren är huvudpersonen. 

Allt fler och fler rapporter berättar att jobbsökare aldrig får återkoppling på sin jobbansökan. Olika siffror cirkulerar men den vanligaste är nog att två av tre jobbsökare aldrig hör något efter att de sökt ett jobb. Det är rekryteringsbranschens största utmaning och en anledning till att många har åsikter om rekryterarens jobb. Därför har vi nu utvecklat en tjänst där alla jobbsökande kan följa sin ansökan digitalt – allt för att ge dem direkt återkoppling och ta bort det svarta hålet som möter många jobbsökare.

Vår kandidatupplevelse där jobbsökare följa sin ansökan transparent.

Inspiration från e-handeln – följ jobbansökan

Bristande återkoppling beror inte alltid på att viljan saknas hos rekryterare, utan handlar oftast om tidsbrist och svårigheter att hantera ett stort antal sökanden. Men med TNG:s nya tjänst kan jobbsökare följa sin ansökan och jobbresa transparent genom hela rekryteringen.

– Med vår digitala lösning, kan jobbsökare följa sina ansökningar i realtid genom varje steg i rekryteringsprocessen, både på mobil och dator. Det ger en transparent insyn i hela rekryteringen och speglar rekryterarnas arbete. Vi vill hantera jobbsökare som kunder och har inspirerats av e-handeln. För oss är det självklart att en jobbsökare ska veta vad som händer steg för steg efter att de sökt jobb. Precis som en kund vill veta när deras vara ska levereras som de beställt på nätet. Det är den upplevelsen vi vill ge till de som söker jobb, säger Charlotte Ulvros, marknads- och digitalchef på TNG som ansvarat för utvecklingen tillsammans med TNG:s utvecklare.

Åsa Edman Källströmer, VD på TNG:

– I slutändan handlar det om att visa respekt för dem som lägger tid och energi på att söka ett arbete. Samtidigt vårdar vi våra kunders varumärken genom att bemöta alla jobbsökare på ett proffsigt sätt.

Så här söker du jobb fördomsfritt!

TNG arbetar med fördomsfri rekrytering. Det innebär att vi ser bortom ålder, kön, bakgrund och namn när vi rekryterar. Hos oss står den sökande kompetens och potential i fokus. Vi har skrotat det personliga brevet, frågar inte efter ålder och anonymiserar alla sökande i första skeendet av vår rekrytering. Dessutom får alla sökande göra arbetspsykologiska tester innan vi läser deras CV vilket ger alla samma möjlighet att lyckas. Kolla på filmen ovan för mer information eller läs mer på länken här!

Ja! Jag vill veta mer om fördomsfri rekrytering!

Rekommenderat för dig