TNG

Unbiased Day 2021 – kostnadsfritt digitalt event för dig som chef eller HR-specialist

Möt dagens talare och trendspanare!

Luta dig tillbaka och häng med i en förändrad omvärld! På Unbiased Day 2021 får du som chef och HR-specialist lyssna på föreläsningar, intervjuer och paneldebatter med såväl svenska som utländska talare från HR- och rekryteringsbranschen. Här kan du inför eventet lära känna dem lite närmare!

Program  Anmälan

Trendspaning fördomsfri rekrytering #1

Åsa Edman Källströmer
VD, TNG

Åsa Edman Källströmer har arbetat i rekryterings- och bemanningsbranschen i drygt 20 år och som VD för TNG sedan 2011. Likt TNG:s vision vill Åsa bidra till en bättre och mer hållbar arbetsmarknad genom att rekrytera fördomsfritt och säkerställa att rätt matchningar görs. Allt för att skapa mångfald och därmed också högre innovation och bättre resultat för svenska företag och organisationer. Hon är också styrelseledamot i bransch- och arbetsgivarorganisationen Kompetensföretagen.

På Unbiased Day 2021 kommer Åsa presentera ett urval av trender inom fördomsfri rekrytering, ledarskap, digitalisering och Future of Work som påverkar svensk arbetsmarknad och svenska företag. I framtiden, men också redan idag.

– Som VD för TNG drivs jag av att skapa de allra bästa förutsättningarna för våra kundföretag att hitta de bästa medarbetarna, utan att låta fördomar och generaliseringar stå i vägen. Fördomsfri rekrytering ligger i vårt DNA och vi brinner för att utveckla vårt sätt att arbeta i syfte att skapa en bättre och mer hållbar arbetsmarknad.

Åsa

Medveten och omedveten bias i anställningsintervjuer

Elin Öberg Mårtenzon
VD, Tengai AB

Med den pågående pandemin har digitala anställningsintervjuer seglat upp och tagit över den klassiska jobbintervjun. Men vad är faran med videointervjuer och vilka fördomar stöter man på som är svåra att hantera och inte påverkas av i beslutsprocessen?

Elin Öberg Mårtenzon har arbetat inom rekryteringsbranschen i 17 år och är idag VD på Tengai AB, världens första sociala intervjurobot för rekrytering. Innan dess var hon innovationschef på TNG, där hon bland annat ledde det utvecklingsarbete där idén om Tengai föddes.

– Jag ser mig själv som en rekryteringsentusiast som drivs av att känslan att om min insats görs på rätt sätt kan den ge fler människor drömjobbet. Det arbetet har fått mig att alltid vilja utmana grunderna, oskrivna regler och gamla sanningar. Något jag fått möjlighet att göra på en rad spännande bolag, både stora och små, inom rekryteringsbranschen.

 Elin

Diskussion: Hur rekryterar man agilt till ett jobb som ännu inte finns?

David Lagerblad
Global Head of Talent Acquisition, Daniel Wellington

2025 kommer över 50 procent av dagens arbetsmarknad ha bytt jobb och göra något annat. Samtidigt behöver företag redan idag rekrytera till tjänster och teknik som ingen egentligen har koll på. Man pratar därför allt mer om oformade jobb och att anställa medarbetare för ”future fit”. För att lyckas behöver företag säga hej då till klassisk IT-rekrytering och jobba mer agilt. Det innebär ett nära samarbete med linjechefer, rekryteringspartners samt transparens och en konstant feedback-loop, där insikter från kandidatmarknaden är avgörande för att få till en anställning.

Som Global Head of Talent Acquisition på Daniel Wellington har David varit med och byggt upp företagets Talent Acquisition från grunden. På Unbiased Day 2021 kommer han tillsammans med Sara Scheef, VD på Ada Digital, att diskutera hur man kan rekrytera till alla de nya jobb som nu snabbt växer fram.

– Jag jobbar med att ge folk jobb. Vilken lyx, va. Jag har erfarenhet från spännande företag med modern syn på HR-området, där jag byggt ett stort intresse av rekrytering och hur teknologi kan hjälpa människor att jobba smartare, objektivare och i slutändan göra bättre tillsättningar.

David

Diskussion: Hur rekryterar man agilt till ett jobb som ännu inte finns?

Sara Scheef
VD, Ada Digital

Ada Digital rekryterar och hyr ut konsulter inom Tech, Data & Analytics, Digital Commerce och IT Security. Som VD har Sara sedan starten 2018 lett utvecklingen av företagets datadrivna och agila rekryteringsmetodik. En metod där fokus ligger på att kvalitetssäkra varje kandidats digitala mindset. Allt för att hitta personer med potential att snabbt adaptera till den föränderliga värld vi lever i och kunna driva och utveckla den digitala affären, oavsett roll.

I ett samtal med David Lagerblad, Global Head of Talent Acquisition på Daniel Wellington, kommer Sara att dela med sig av sina lärdomar från agil rekrytering till ”omöjliga” roller på olika teknikföretag.

– Ada Digital är det modiga rekryteringsbolaget inom tech och digital utveckling. Tillsammans med Sveriges kanske mest agila rekryteringsteam hjälper jag organisationer att hitta medarbetare som ska jobba med jobb som inte ens finns än. Eller som nyss bildats eller som ändras hela tiden. Inte helt enkelt, men hur spännande som helst!

Sara

Trendspaning fördomsfri rekrytering #2

Niklas Bragée
Storkundschef, TNG

Niklas har arbetat inom TNG i 16 år. Först som VD och därefter som Key Account Manager, försäljningschef och sedan 2017 som storkundschef.

På Unbiased Day 2021 kommer Niklas presentera ett urval av trender inom fördomsfri rekrytering, ledarskap, digitalisering och Future of Work som påverkar svensk arbetsmarknad och svenska företag. Såväl idag som imorgon.

– I min roll hjälper jag dagligen företag och organisationer att förstå varför det är kul och angeläget att investera i datadriven och fördomsfri rekrytering. Nya rön och en uppsjö av ny teknik innebär möjligheter vi inte tidigare kunde förutse – möjligheter att jobba smartare och mer kandidatorienterat för att hitta talanger och nyckelpersoner.

Niklas

Vad är digital kompetens? Så bygger du framgångsrika team för en snabbföränderlig värld

Amer Mohammed
CDO, Coop Sverige

Hur bygger man team med rätt digital kompetens för att hänga med på den oförutsägbara förändringsresa som många företag nu står inför i svallvågorna av corona och digitalisering? En digitaliseringsprocess där användaren och konsumenten står i fokus, där personalen måste våga utmana förutfattade meningar och sin tidigare kunskap för att lyckas?

Amer Mohammed är entreprenör, AI-expert, nörd och programmerare sedan 14 års ålder samt före detta World of Warcraft-toppspelare. Som 23-åring startade han sitt första företag Singelton Solutions i Schweiz, som då var världens första webbaserade distributionssystem för gratistidningar. Han grundade senare hälsoappen Healthy Heroes som belönades med Guldmobilen. Han har tidigare varit chef för digital innovation och transformation på Stena AB och är idag chef för Coops nya enhet Digital. På Unbiased Day 2021 delar han med sig av ledarskapserfarenheter från sin karriär.

 – Hemligheten som ledare är att möjliggöra för andra människor att själva bli bättre än de trodde att de kunde bli.

Amer

Tech & Bias in the USA

Chad Sowash
Co-host ChadCheese Podcast, HR-Tech Reviewer & Influencer

Med över 20 års erfarenhet i ryggen är Chad Sowash ett erkänt namn inom rekryteringsbranschen, där han framgångsrikt arbetat med hundratals av USA:s största företag och hjälpt dem förbättra sina rekryteringsprocesser. Han är också känd som ena halvan av duon bakom The ChadCheese Podcast, en frispråkig HR-podd med lyssnare över hela världen.

Utöver det har Chad bland annat jobbat för Online Career Center innan det blev Monster.com och tillbringat tio år på medlemsorganisationen DirectEmployers Association, där han som vice VD bland annat var med och utvecklade National Labor Exchange – USA:s första fullständiga sajt för arbetsförmedling. På Unbiased Day 2021 kommer Chad dela med sig av det senaste inom tech och bias från USA och ge sitt perspektiv på fördomsfri rekrytering och dess roll i branschen, idag och i framtiden.

– Jag brinner för att med hjälp av modern teknologi göra rekryterings­upplevelsen mer mänsklig.

Chad

Diversity Hiring – When Companies do the Unexpected

Julie Sowash
Executive Director, Disability Solutions & Co-Host, Crazy and The King Podcast

Som grundare och Executive Director på organisationen Disability Solutions arbetar Julie Sowash dagligen för ökad inkludering av jobbsökare med olika former av funktionsnedsättning. I dagsläget hjälper hon över 30 välkända varumärken, såväl nationellt som globalt, på deras resa mot att bli mer inkluderande. Hon driver även Crazy and The King Podcast, en veckopodcast som beskriver sig som ”serious about destroying the lame, losing and punitive Diversity and Inclusion narrative.”

På Unbiased Day 2021 kommer Julie bjuda på insikter och lärdomar kring hur man kan möjliggöra strategisk och taktisk utveckling av positiva anställningsinitiativ som engagerar arbetssökande med funktionsnedsättning.

– Att anställa personer med funktionsnedsättning ska inte vara någon PR-aktivitet. Företag behöver gå all in och göra det till en del av sin långsiktiga strategi för talent acquisition. Här finns massor av talang att ta tillvara på, som många missar enbart på grund av rädsla och fördomar.

Julie

A tale of 2 Futures of Work

Bas van de Haterd
Assessment Specialist & Professional Speaker

Covid-19 har på kort tid accelererat hur vi kommer jobba och vilka vi kommer att anställa i framtiden. Samtidigt har vi under 2020 sett en ökning när det kommer till segregation och företags sätt att rekrytera. Därmed står vi inför ett vägskäl. Antingen anställer vi utifrån kandidatens nuvarande förmåga – eller så börjar vi anställa utifrån potential och ”future fit”.

Bas van de Haterd är en efterfrågad internationell talare och multispecialist, med fokus på hur ny teknologi håller på att förändra arbetslivet. På Unbiased Day 2021 kommer han dela med sig av några internationella case och exempel på hur vi kan klara denna omställning på bästa sätt. Med hjälp av fördomsfria metoder, ny HR-tech och digitala assessmentverktyg.

– Modern teknik har gett oss möjlighet att faktiskt kunna bedöma såväl kompetens som en kandidats personlighet. Varje organisation som har anammat detta har ökat både kvalitén på sina rekryteringar och sin mångfald. Så genom att faktiskt välja bättre kandidater kan vi också lösa ett samhällsproblem.

Bas

Omedveten diskriminering för att nå mångfaldsmål – vanliga missar vid rekrytering

Paula Lejonkula
Jurist & Jämlikhetsutvecklare

Behovet av inkludering på svenska arbetsplatser ökar. Samtidigt diskriminerar många arbetsgivare utan att förstå det när de ska rekrytera. Det kan även handla om diskriminering för att uppnå mångfaldsmål.

Som jurist och jämlikhetsutvecklare har Paula Lejonkula arbetat med mångfald och diskriminering i över ett decennium. Genom den egna verksamheten Praktikum förmedlar hon råd, stöd och inspiration till företag och organisationers jämlikhetsarbete, men gästspelar även på andra håll. På Unbiased Day 2021 kommer hon under ett kort samtal dela med sig av tendenser, händelser och verkliga case från Sverige.

– Jag jobbar som jämlikhetsutvecklare på alla möjliga och omöjliga sätt. Det är enkelt att säga att inkludering är en självklarhet och att personers kompetens är det enda som gäller, men att faktiskt göra jämlikt i vardagen kräver oftast en medveten och långsiktig process. Ibland har jag förmånen att hjälpa andra att lyckas med det.

Paula

Trendspaning fördomsfri rekrytering #3

Anna Rydbacken
Regionchef TNG Väst och produktägare för TNG:s fördomsfria rekryteringsmetodik™

Anna Rydbacken är regionchef på TNG Väst. Efter 20 år i rekryterings- bemanningsbranschen drivs hon fortfarande av att påverka och utveckla arbetsmarknaden. På TNG leder och coachar hon ett team som ständigt utvecklas och utmanar. Hon ser dagligen effekten av att matcha rätt uppdrag med rätt kompetens, oavsett om det är på kort eller lång sikt. Genom TNG Evolve utbildar hon även löpande chefer och HR-specialister inom fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering och intervjuteknik.

På Unbiased Day 2021 kommer Anna presentera ett urval av trender inom fördomsfri rekrytering, ledarskap, digitalisering och Future of Work som påverkar svensk arbetsmarknad och svenska företag. I framtiden, men också redan idag.

– Tillfredsställelsen i att hjälpa företag att identifiera vilken kompetens de behöver och få matcha det behovet med rätt kandidat är efter över 20 år fortfarande en enormt stor drivkraft hos mig. Att dessutom få äran att vara med och driva utvecklingen av HUR vi rekryterar i Sverige genom att arbeta med rekryteringsutveckling och utbildning ger mitt behov av att skapa ständig förbättring och ökad kunskap hos andra en rejäl kick.

Anna

Anmäl dig till Unbiased Day 2021!

Vill du också delta i årets stora trendevent inom rekrytering och få inblick i de senaste fördomsfria rekryteringstrenderna, ledarskap, digitalisering samt Future of Work?

Anmäl dig till Unbiased Day 2021 kostnadsfritt idag, så skickar vi mer information och länk till eventet!

 

Det finstilta…
  • Eventet riktar sig i första hand till TNG:s och Ada Digitals kunder och intressenter, men tipsa gärna kollegor!
  • Avbokning sker till event@tng.se
  • Student? Anmäl dig på vår studentsida istället!

Aktuella kurser inom fördomsfri rekrytering

Vill du under en effektiv halvdag lära dig mer om fördomsfri rekrytering, intervjuteknik för chefer eller digital kandidatattraktion? Missa då inte våra digitala rekryteringskurser där du får med dig konketa tips, verktyg och inspiration. Nedan ser du aktuella kursdatum!

Lär dig rekrytera fördomsfritt

Få metoder och verktyg för att själv skapa en fördomsfri rekryteringsprocess från grunden! Med utgångspunkt i kompetensbaserad rekrytering, diskrimineringslagen och vad som triggar fördomar, guidar vi dig hela vägen från kravprofil och platsannons till objektiva urval och intervjuteknik.

Nästa kurstillfälle: 24 mars 2021
Tidsåtgång: 4 h

Anmäl dig här!

Rekrytering och intervjuteknik för upptagna chefer

Som chef har du mycket på ditt bord och ofta ont om tid för rekrytering. Men självklart vill du få många bra ansökningar och hitta rätt medarbetare. Så på två effektiva timmar ger vi dig verktyg som du kan tillämpa direkt för att inte tappa de bästa kandidaterna.

Nästa kurstillfälle: 30 mars 2021
Tidsåtgång: 2 h

Anmäl dig här!

Nå talanger med digital kandidatattraktion

Lär dig skriva säljande, lockande och SEO-anpassade platsannonser som ger effekt! Du får handfasta tips och metoder för att skriva platsannonser som attraherar mångfald, kräsna kandidater och samtidigt skapar synlighet på Google och i sociala medier.

Nästa kurstillfälle: 15 april 2021
Tidsåtgång: 3 h

Anmäl dig här!