TNG
arbetspsykologiska-screeningtester-tester-tng-soka-lediga-jobb

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

3 snabba tips om screeningtester

så Väljer du rätt!

Screeningtester är effektiva när du rekryterar. De ger alla sökande samma chans att visa upp sin potential när de söker jobb – och du kan bedöma kandidaterna objektivt. Så här väljer du rätt screeningtest!

Att välja rätt arbetspsykologiska screeningtester är inte helt enkelt. Det finns många tester på marknaden och det kan vara svårt att välja rätt. Kom också ihåg att screeningtester är en del av din urvalsprocess när du rekryterar så andra bitar behöver också vara på plats.

Här bjuder vi på tre snabba tips om och när du använder screeningtester för att du ska lyckas bemanna och rekrytera fördomsfritt:

  1. Satsa vetenskapligt
    Tänk på att det är viktigt att samarbeta med en leverantör som har vetenskapliga tester. DNV (Det Norske Veritas) är en trygg certifiering och kanske den bästa just nu. Kolla att din testleverantör är certifierad.
  2. Satsa skräddarsytt
    Tänk på att välj rätt screeningtester till rätt företag och tjänst. Varje arbetsplats är unik, precis som varje sökande. Om du väljer för generella tester får du ett för generellt resultat. Det vill säga, du utnyttjar inte fördelarna med screening fullt ut.
  3. Satsa evidensbaserat
    Tänk på att i hela screeningprocessen arbeta evidensbaserat. Luta dig tillbaka mot bevisat effektiva metoder. Det ger trygghet. Kom ihåg, det finns inga genvägar. Kunskap är allt. Och det är precis vad screening handlar om – kunskap.

 

LÄS MER OM TNG:S SCREENINGTESTER HÄR!

Rekommenderat för dig