TNG
Nu lanserar vi TNG Evolve – utbildningar i fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Nu lanserar vi utbildningar som hjälper chefer rekrytera fördomsfritt

Välkommen till TNG Evolve!

Är du chef, rekryterare eller HR-medarbetare och nyfiken på fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering? Vill du lära dig konkreta verktyg och metoder för att rekrytera mer hållbart och fördomsfritt och hitta nya, vassa talanger? Nu slår vi upp portarna till våra utbildningar med TNG Evolve!

Intresset för fördomsfri rekrytering fortsätter öka. 90 procent av jobbsökare kan tänka sig att söka jobb där deras ansökan hanteras fördomsfritt, visade nyligen TNG:s stora kandidatundersökning.

Men hur mogna är arbetsgivare att tillgodose jobbsökarnas efterfrågan kring mer fördomsfria processer? Trots ett ökat intresse från jobbsökande finns idag fortfarande en osäkerhet kring vad fördomsfri rekrytering innebär, menar Anna Rydbacken, produktägare för TNG Evolve och även utbildare:

Vi får in många förfrågningar om utbildningar från olika företag och organisationer som är nyfikna på det vi gör. Vår fördomsfria rekryteringsmetod bygger på forskning, år av utvecklingsarbete, rätt verktyg och ett genuint engagemang. Nu har vi en möjlighet att dela med oss av vår kunskap, och hjälpa fler rekrytera hållbart och fördomsfritt.

Det är en del av bakgrunden till att vi nu lanserar TNG Evolve. En utbildningsverksamhet som omfattar öppna kurser och skräddarsydda företagsutbildningar inom fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering, samt talent marketing.

Vi utbildar chefer och HR att rekrytera med fakta, inte magkänsla

De nya öppna digitala kurserna från TNG Evolve är 2–5 timmar långa och täcker in ämnen som fördomsfri rekryteringsmetodik, intervjuteknik för chefer och digital talent aquisition. Målgruppen är chefer och HR-personal som önskar kostnadseffektiv kompetensutveckling för att lyckas bättre med sina rekryteringar. En annan tanke med kurserna är att de ska fungera som forum för nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte.

Även om upplägget och innehållet varierar har alla utbildningar gemensamt att de lär ut objektiva metoder för att under en rekrytering lägga fokus på arbetssökandes kompetens och arbetspotential. Med sig tillbaka till kontoret får alla deltagare en förståelse för hur fördomar påverkar de som rekryterar. Dessutom får de verktyg för att inte låta sig påverkas av magkänsla, de sökandes namn, ålder, lärosäte, kön eller ursprung. Allt för att den mest lämpade personen ska få jobbet. Kandidatupplevelse är en annan viktig aspekt under kurserna. Hur möter man dagens jobbshoppande kandidater som kräver en konsumentupplevelse?

Kurserna leds av rekryterare och andra specialister som jobbar operativt i TNG:s verksamhet. Det innebär att de varje dag möter nya frågeställningar kring fördomsfri rekrytering. Det kan handla om objektiva urval, personbedömning, intervjuteknik, arbetspsykologiska tester, kandidatupplevelse, talent aqusition och mångfald.

Utbildningar inom fördomsfri rekrytering 101

Den fördomsfri rekryteringsmetodik som lärs ut under våra utbildningar är frukten av ett ständigt pågående internt utvecklingsarbete. Ett arbete som går hand i hand med TNG:s vision om att genom se bortom fördomar bidra till en hållbar arbetsmarknad.

Målet är att alla kursdeltagare ska ha förstått vad fördomsfri rekrytering verkligen är och hur en fördomsfri rekryteringsprocess ser ut. Från kravprofil och platsannons till urval och intervjumetodik.

Anna Rydbacken betonar just vikten av denna helhetsförståelse:

— Intresset för fördomsfri rekrytering ökar och vi ser hur andra aktörer i branschen uttalar sig om hur de jobbar. Att intresset och viljan finns är såklart positivt, men på TNG tycker vi det är viktigt att man lär sig rätt från grunden och inte bara enstaka moment. Fördomsfri rekrytering handlar ju om så mycket mer än bara att göra tester eller ställa kompetensbaserade frågor på anställningsintervjun.

Intresserad av att gå en utbildning hos TNG Evolve? Här hittar du mer information och anmälningsformulär!

Rekommenderat för dig