TNG
Lyckas med digitalisering inom HR med HR-konsult från TNG Interim

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Är HR-avdelningen så digital som du önskar?

Digitalisering kan kräva annan HR-kompetens

En magisk nyckel som öppnar dörren till paradiset? Nja – men effektivitet, lönsamhet och inte minst färre repetitiva, och fler attraktiva, arbetsuppgifter är helt klart argument som talar för att satsa på digitalisering inom HR. Trots det ser verkligheten ofta annorlunda ut. Med utdaterade verktyg och system, som inte får den kärlek de förtjänar. Men det går att lyckas bättre – och en interim HR-konsult kan hjälpa till på vägen.

Det finns mycket att klura på som ledare just nu. På bara några månader har AI tagit stora kliv framåt – och möjligheterna till att skapa mer automatiserade, digitala och datadrivna processer hägrar.

Däremot är stabsfunktioner inte alltid prioriterade vid digitaliseringsprojekt. Och HR-avdelningen är inget undantag. Här finns massvis av administrativa uppgifter som antingen kan bli bättre med – eller av – moderna system och AI. Verktyg som kan frigöra värdefull tid till det lika värdefulla mötet mellan människor. Rehabsamtal, fackliga förhandlingar, medarbetarsamtal, chefsstöd och alla andra möten som inte kan bli ersatta av en bot. Som fortfarande behöver ta plats. Och som HR faktiskt gör bäst.

Läs även: HR-trender inom AI du inte vill missa

HR är en av de funktioner som ofta blir tagna för givna. Där medarbetarna har en tuff arbetsmiljö, jobbar i kapp på kvällarna, berättar Annika Jepsson på TNG Interim

”HR tas ofta för given”

Frågan är då, hur digital är din HR-avdelning idag? Sitter ni med dåliga system, för personalfrågor och rekrytering, utan vettiga integrationer? Eller hänger ni med i alla nya verktyg, AI och digitaliseringsmöjligheter? Och har medarbetarna tid och intresse att utvärdera och pusha för nya lösningar?

– Tyvärr är HR en av de funktioner som ofta blir tagna för givna. Där medarbetarna har en tuff arbetsmiljö, jobbar i kapp på kvällarna och ändå förväntas ta sig an ytterligare ett projekt med glädje, säger Annika Jepsson, Operations Manager TNG Öst och produktägare för TNG Interim, som dagligen träffar ambitiösa men också stressade HR-chefer.

HR-konsulter som kan digitalisering

Precis som att digitalisering inte är lösningen på alla problem, om än många, så är inte en interim HR-konsult frälsaren. Men onekligen en resurs som kan göra skillnad.

Förutom en gedigen bakgrund och verktygslåda inom HR har TNG:s interimskonsulter förmågan att hoppa rakt in i en verksamhet och sätta igång direkt. De är systemvana, självgående, har erfarenheter från en bredd av branscher och har inget emot att det är lite rörigt. Med andra ord perfekt vid digitaliseringsprojekt och tillfällen då ni behöver få in nya perspektiv.

– Det är faktiskt värt att ta in hjälp utifrån, så att HR kan fortsätta leverera i det dagliga trots en pågående förändringsresa, menar Annika och fortsätter. Vi har konsulter som kan utmana, andra är duktiga förvaltare.

Läs även: Interimskonsulten Maria älskar friheten som egen företagare

Få hjälp med HR-digitalisering med en HR-konsult från TNG Interim

Hjälper dig skapa säkra resultat

Oavsett om ni behöver en genomlysning av kompetensen i HR-teamet, hitta nya verktyg, någon som håller organisationen i handen under en digital förändringsresa eller ”bara” täcka en vakans, så finns våra självgående interimskonsulter på TNG Interim här för dig och skapar säkra resultat.

– Givetvis sköter vi på TNG allt praktiskt i uppstarten med bakgrundskontroll, ansvarsförsäkring och avtal. Och när uppdraget är slutfört ser vi till att det blir en bra överlämning med rent bord, fyller Annika i.

Ta chansen att komma vidare i digitaliseringen och låt oss stärka upp din HR-avdelning redan idag!

Hyr HR-konsult som skapar säkra resultat

Rekommenderat för dig