TNG
TNG:s medarbetare i workshop med Språkkraft

TNG:s rekryterare skapar animerade filmer för integrationsapp

Tillsammans med Språkrafts Läscoachapp har rekryterare på TNG medverkat i en workshop och skapat arbetslivs- och karriärrelaterade animerade filmer. Filmerna riktar sig till nyanlända som vill lära sig och förbättra sitt svenska språk och få ökad förståelse för arbetsmarknaden i Sverige.

TNG:s medarbetare har ett stort kunnande kring arbetsmarknadens förutsättningar. Kunskaper som de under en tre timmar lång workshop, kunde omsätta i ett tiotal animerade filmer med hjälp av Plotagon, en app där du på ett enkelt och lekfullt sätt kan skapa animerade filmer på kort tid

Tillsammans driver Språkkraft och Plotagon ett *Vinnova-projekt. Samarbetet har resulterat i att Språkkraft Läscoach app nu kan spela upp videofilmer som skapats i animationsappen – vilket ger användarna ytterligare en möjlighet att lära sig svenska.

– Det är en app som vem som helst klarar av att använda och skapa fantastiska 3D-animerade filmer på några få minuter. Säger Niss Jonas Carlsson som är grundare och ordförande i Språkkraft. Språkkrafts vision är att etablerade svenskar ska kunna hjälpa till att crowdsourca ett stort antal filmer som förklarar svensk kultur och språk inom samhällsliv, skola och arbete.

Sedan hösten 2015 är TNG Founding Partner till Språkkrafts integrationsappar, med målet att öka integrationstakten på arbetsmarknaden och generellt i samhället. Samarbetet går också ut på att TNG delar med sig av kunskap om jobb och karriär i Sverige så att nyanländas kompetens snabbare tas tillvara.

 

Läs mer om TNG:s samarbete med Språkkraft här.

*Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet