TNG
Ljusblå bakgrund med logga för Språkkraft.

TNG blir Founding Partner till Språkkrafts integrationsappar

I dagarna har vi på TNG gått in som Founding Partner till integrationsappar från Språkkraft, med målet att öka integrationstakten på arbetsmarknaden och generellt i samhället.

Det ska ske genom att lära nyanlända och invandrare svenska snabbare. Det går att ladda ner appen gratis direkt och ingen behöver vänta på att få börja med sin svenskaundervisning. Språkkrafts första app, en Läscoach på ett pedagogiskt sätt lär sig användaren att läsa enkla texter (tweets) och när hen är redo så ökas textmängd och svårighetsgrad. Dessutom sker allt med s.k. gamification-teknik. Det gör att använderen får en lustfylld upplevelse under läroprocessen. Idag finns läscoachappen med stöd för 17 olika språk.

Språkkraft är en ideell förening vilket gör att vi känner oss lite extra stolta att som företag få vara med och öka integrationshastigheten i Sverige. För det behövs. För att lyckas med dagens integrationsutmaning krävs innovativa lösningar och nytänkande – både från myndigheter och näringsliv. Språkkraft står för det. Och det gör vi på TNG med.

Språkkrafts engagemang rimmar väl med TNG:s vision som innebär att se bortom fördomar och samtidigt bidra till en hållbar arbetsmarknad. Det är därför vi jobbar med en fördomsfri kompetensbaserad rekryteringsprocess . Vi erbjuder bland annat screeningtester på 37 språk till de som söker jobb via oss. Det gör att vi sätter kompetensen i fokus, och hittar den mest lämpade kandidaten utifrån potential. Det bidrar också till mångfald på våra kunders arbetsplatser.

Vi berättar gärna mer om hur appen fungerar och hur du som rekryterande företag kan använda den. Då kan du nå nya potentiella medarbetare att komma igång med att förbättra sin kunskap i svenska språket. Vi tycker inte att språket ska vara ett hinder.

Snart: Våra rekryterare chattar om att söka jobb

Utöver rollen som Founding Partner har våra egna medarbetare efterfrågat en samarbetspartner där de själva aktivt kan vara med och bidra till mångfald på arbetsmarknaden. Med Språkkraft är det möjligt. De kommer engagera sig i integrationsappar med chat-funktioner och hjälpa invandrare att praktisera sina nyvunna färdigheter. De kommer dessutom svara på frågor om hur man söker jobb och hur arbetsmarknaden fungerar. Och givetvis hjälpa till med matchning av talanger till rätt jobb. Det ser vi fram emot!

Läs gärna vårt pressmeddelande om samarbetet i vårt newsroom.

Appen släpps inom kort. Läs mer om Språkkraft här >>