TNG
Samarbete mellan II-VI i Järfälla och TNG Tech för rekrytering av ingenjörer

Lästid: 2 minuter

Högteknologiska II-VI expanderar – rekryterar 20 ingenjörer med TNG Tech

Svenska R&D-teamet utvecklar världsledande laserkomponenter

För att möjliggöra fortsatt utveckling av ett hållbart digitalt samhälle – där stora datacenter och utbyggnaden av 5G-nätet är viktiga delar – ökar ständigt efterfrågan på de världsledande laserkomponenter som II-VI (numera Coherent) i Järfälla tillverkar.

Därför skalar de nu upp och bygger ut sin utveckling och produktion. Och söker 20 nya ingenjörer att vara med på resan. För att hitta dem samarbetar de med TNG Tech. 

Sök ingenjörsjobb på Coherent i Järfälla!

Det amerikanska bolaget II-VI (two-six) är en av världens mest erkända materialtillverkare av sammansatta halvledare. Bolaget finns idag på 73 platser i 18 länder. Bland annat USA, Kina, Filippinerna, Japan, Australien, Tyskland och Schweiz. På den svenska anläggningen i Järfälla sker utveckling och produktion av laser- och modulator-komponenter inom optoelektronik. Produkter som inte tillverkas någon annanstans inom företaget.

Avancerad spjutspetsteknologi i världsklass i en dynamisk och internationell företagskultur med de mest kunniga personerna inom området. Så beskriver Patrik Evaldsson, Verkställande Direktör på II-VI i Järfälla, företaget som arbetsplats:

– Eftersom vi är världsledande inom mycket av den här teknologin och bedriver avancerad utveckling, letar vi ofta efter ingenjörer inte bara i Sverige utan över hela världen. Något som bidrar till en spännande kultur inom företaget. Av de cirka 200 anställda kommer en stor andel från andra länder.

Goda utvecklingsmöjligheter i internationell koncern

Patrik Evaldsson, Verkställande direktör på II-VI i Järfälla

Patrik Evaldsson, Verkställande direktör på II-VI, numera Coherent, i Järfälla

II-VI är en dynamisk och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar, där det för rätt person finns en uppsjö av utvecklingsmöjligheter:

– Om du visar framsteg, är intresserad och brinner för det du gör, kan du ofta fortsätta din utveckling internt. Det kan handla om vidareutbildning men också att ta sig an nya roller. Vi är ju ett globalt bolag, så det finns även möjlighet att hitta roller inom andra delar av företaget runt om i världen, berättar Patrik.

Pär Johansson, affärsområdeschef och produktägare på TNG Tech:

–  På TNG Tech är vi stolta över att samarbeta med II-VI som är världsledande och bedriver avancerad och unik tillverkning och utveckling av en produkt som är en förutsättning för dagens digitala infrastruktur. Jag är övertygad om att vi med vår mångåriga erfarenhet inom teknikrekrytering kommer hitta ingenjörer med rätt kvalitetssäkrad kompetens, potential och motivation för att vara med på resan och hjälpa II-VI fortsätta växa.

Nyfiken på en karriär som ingenjör på Coherent i Järfälla? Läs mer och se alla lediga ingenjörsjobb!

Rekommenderat för dig