TNG

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

TNG:s rekryterare skapar animerade filmer för integrationsapp

Högt CSR-engagemang

Tillsammans med Språkrafts integrationsapp har rekryterare på TNG skapat arbetslivs- och karriärrelaterade animerade filmer. Filmerna riktar sig till nyanlända som vill lära sig och förbättra sitt svenska språk. Dessutom får de ökad förståelse för arbetsmarknaden i Sverige.

TNG:s medarbetare har ett stort kunnande kring arbetsmarknadens förutsättningar. Kunskaper som de under en tre timmar lång workshop, kunde omsätta i ett tiotal animerade filmer. Filmerna skapades med hjälp av Plotagon, en app där användaren skapar animerade filmer på kort tid

Tillsammans driver Språkkraft och Plotagon ett *Vinnova-projekt. Samarbetet har resulterat i att Språkkraft Läscoach app nu kan spela upp videofilmer som skapats i animationsappen. Det ger användarna ytterligare möjlighet att lära sig svenska.

Integrationsapp som alla kan använda

– Det är en app som vem som helst klarar av att använda och skapa fantastiska 3D-animerade filmer på några få minuter, säger Niss Jonas Carlsson, grundare och ordförande i Språkkraft. Språkkrafts vision är att etablerade svenskar ska hjälpa till att crowdsourca filmer som förklarar svensk kultur och språk inom samhällsliv, skola och arbete.

Sedan hösten 2015 är TNG Founding Partner till Språkkrafts integrationsapp. Målet att öka integrationstakten på arbetsmarknaden och generellt i samhället. Samarbetet går också ut på att TNG delar med sig av kunskap om jobb och karriär i Sverige så att nyanländas kompetens snabbare tas tillvara.

Läs mer om TNG:s samarbete med Språkkraft här.

*Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet

Rekommenderat för dig