TNG
Julklapp från TNG 2020 - 400 timmar gratis Läxhjälp via stiftelsen Läxhjälpen

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

TNG:s julklapp 2020: 400 timmar gratis läxhjälp

Läxhjälpen – för ungas rätt till studier och framtida jobb

VD-Insights: 2020 börjar närma sig sitt slut. Som avslut på detta annorlunda år vill jag och mina kollegor på TNG ge en julklapp som gör skillnad i kristider. Därför donerar vi 400 timmar läxhjälp till Läxhjälpen. En ideell stiftelse som arbetar för att alla ska klara sin skolgång och få rätt förutsättningar att komma ut på framtidens arbetsmarknad.

Åsa Edman Källströmer, VD, TNG – fördomsfri rekrytering och bemanningNär vi på TNG nyligen genomförde vår stora undersökning om fördomsfri rekrytering i Sverige utlovade vi att för varje inskickat svar donera en summa till stiftelsen Läxhjälpen.

Som tack till alla som var med och tyckte till, och för att bidra till en långsiktigt hållbar arbetsmarknad, dubblar vi nu summan. Det blir årets julklapp från oss på TNG.

Var du som ung växer upp och vad dina föräldrar har för utbildningsbakgrund avgör i allt högre grad hur det går för dig i skolan. Detta kan vi inte acceptera. Läxhjälpen gör verklig skillnad. Vi redovisar tydliga resultat för ökad likvärdighet och höjd gymnasiebehörighet bland landets skolor.

–  Henrik Szabo, generalsekreterare Läxhjälpen

Läxhjälpen gör skillnad

Att stötta Läxhjälpen i dessa pandemitider är extra viktigt. Väldigt många ungdomar studerar hemma. En situation som kan innebära utmaningar, inte minst för de elever som redan har det svårt. Därför ser vi att vi även här kan göra skillnad. Allt för att hjälpa fler unga få rätt förutsättningar att komma ut på arbetsmarknaden.

Samtidigt vill jag passa på att önska en god jul och gott nytt år – med förhoppning om ett ljusare 2021.

Åsa Edman Källströmer, VD

Stiftelsen Läxhjälpen erbjuder gratis läxhjälp till unga i hela landet

Gratis läxhjälp till unga i hela landet

I samverkan med näringsliv, stiftelser och kommuner bedriver den ideella stiftelsen Läxhjälpen ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för högstadieelever. Från Malmö i söder till Umeå i norr, i skolor med resultat som ligger under rikssnittet och i områden där behovet är som störst.

Målet är att få fler unga att klara skolan – att höja sina betyg, sin studiemotivation, sitt självförtroende och öka sina möjligheter till fortsatta studier och framtida jobb.

Rekommenderat för dig