TNG
det finns inget som heter överkvalificerad - en jobbpodd från tng

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Det finns inget som heter överkvalificerad

En jobbpodd om att vara överkvalificerad och diskriminerad

Du har hittat ett ledigt jobb som verkar intressant, men jobbet kräver inte samma kompetens som din senaste befattning. Kanske är du rädd för att bli bortvald som ”överkvalificerad”? Men vad menas egentligen med det? I detta avsnitt av vår jobbpodd ”Tack för din ansökan” diskuterar bland annat TNG:s VD Åsa Edman Källströmer ämnet och vänder och vrider på frågeställningarna.  

Din kompetens och potential är det som bör stå i fokus när du söker jobb. Men är det alltid så i praktiken? Har du någon gång hört att du är överkvalificerad för ett jobb? Var du det? Eller kändes det som en ursäkt för att du upplevde att rekryteraren tyckte att du hade för höga lönekrav eller var för erfaren? För många jobbsökare är det här moment 22.

Så hur gör man för att byta karriär och börja om från början i en ny yrkesroll? Finns det risk för åldersdiskriminering och hur bemöter du förutfattade meningar och fördomar hos arbetsgivaren? I podden hjälper vi dig att hitta argument för ett karriärbyte och hur du får din erfarenhet att värderas på rätt sätt!

Fler frågor som besvaras i podden är:

  • Överkvalificering – finns det i verkligheten?
  • Kan man ha för mycket erfarenhet?
  • Finns det något samband mellan ålder och prestation i arbetet?
  • Hur anpassar man sitt CV om man ska söka ett lägre kvalificerat jobb?

Medverkande från TNG: Åsa Edman Källströmer (VD) och Jessica Hägg (konsultchef och teamledare)
Programledare: Mathias Ahdrian

LYSSNA PÅ FLER AVSNITT!

I TNG:s jobbpodd ”Tack för din ansökan” diskuterar och reder vi ut varför det inte finns något som heter överkvalificerad kandidat.

Rättvis och fördomsfri rekrytering

Som jobbsökare hos TNG bryr vi oss inte om vad du heter, hur gammal eller ung du är eller hur du ser ut. Det som spelar roll är din kompetens och potential för jobbet du söker. Vi kallar det för fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering.

Direkt efter att du sökt ett jobb kan du dessutom följa din ansökan steg för steg och se exakt hur långt rekryteraren har kommit med just din ansökan. Transparens från början till slut. Kika på våra lediga jobb och testa själv vår fördomsfria och transparenta ansökningsprocess redan idag.

Visa mig alla lediga jobb hos TNG!

Rekommenderat för dig