TNG
Underkonsulter på TNG

5 tips på hur du gör karriär som underkonsult

Tillhör du dem som funderar på att starta eget och jobba som konsult eller giggare? Vad kul! På TNG anställer vi inte enbart bemanningskonsulter utan vi kan också hjälpa dig som vill vara egenanställd att hitta intressanta uppdrag och sälja in din kompetens till uppdragsgivaren. Här är några tips på vägen!

 1. Starta eget bolag
  Först av allt: starta ett eget bolag. Aktiebolag, enskild firma eller annan bolagsform spelar ingen roll för vår del. Viktigast är att du har ett giltigt registerutdrag (tidigare F-skattebevis) från Skatteverket och företagsförsäkring som inkluderar ansvarsförsäkring.
 2. Fundera på vad du kan bidra med
  Vill du utmana eller utmanas? Sök dig till uppdrag som passar din ambitionsnivå, men var inte rädd för att ta tillfället i akt och bredda din kompetens!
 3. Tänk på ditt eget varumärke
  Som konsult, och särskilt på högre positioner, förväntas du vara oberoende, inte ta parti och verka för alla parters bästa. Håll en god relation med såväl medarbetare, chefer, uppdragsgivare och uppdragsförmedlare.
 4. Håll oss uppdaterade
  Berätta för oss var du befinner dig och när ditt nuvarande uppdrag är på väg att ta slut. Det är extra viktigt om du tar uppdrag utanför TNG. Det blir då lättare för oss att matcha dig med nya uppdrag när du blir tillgänglig igen.
 5. Utvärdera varje uppdrag
  Vad var lyckat, vad var utmanande och vilken typ av uppdrag är du mest sugen på härnäst?

Vill du veta mer om hur det är att jobba som underkonsult eller interimskonsult via TNG, TNG Tech och TNG IT Digital? Läs vidare via länken nedan.

Så blir du underkonsult via TNG!