TNG
Frida Monsén, ICA Gruppen, föreläser om skills-baserad talangutveckling inom Tech på Unbiased Day 2024.

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

Möt Frida Monsén från ICA-gruppen på Unbiased Day

Så tjänar din organisation på skills-baserad talangutveckling

Vad innebär egentligen skills-baserad talangutveckling, hur kommer man igång och vad är viktigt att tänka på? Det och mycket mer får veta du när Frida Monsén, Learning & Talent Lead IT/Tech på ICA-gruppen, gästar Unbiased Day 2024.

Ta del av hennes föreläsning här

Frida har en bred bakgrund inom affärsutveckling, digital produktutveckling och HR-konsult med inriktning mot lärande organisationer. Som en tidigare ”gamer” hämtar hon gärna inspiration till sitt arbete från spelvärlden. Med två TEDx Talks på meritlistan är hon också en flitigt anlitad föreläsare på temat lärande och digitalisering.

I sin nuvarande roll på ICA-gruppen fokuserar Frida på kompetensförsörjning, lärande och talangutveckling inom Tech. Bland annat ligger hon bakom konceptet Greenhouse – en gemensam satsning för IT/Tech och HR i syfte att skapa nya utvecklings- och karriärmöjligheter för dessa grupper inom ICA-koncernen.

Under Unbiased Day 2024 delar Frida med sig av sina erfarenheter med stort fokus på det högaktuella ämnet skills-baserad talangutveckling. Konkreta tips och inspiration utlovas, så säkra din plats redan idag!

För att lyckas skapa affärsvärde i en värld där utvecklingen går allt snabbare behöver vi som organisation ha ett starkt fokus på skills.

Frida Monsén

Observera att Fridas föreläsning redan har varit, men du kan ta del av helheten här.

4 snabba frågor till Frida Monsén inför Unbiased Day 2024

 1. Varför ska chefer ta del av din föreläsning?
  – För att få en glimt av vad som är möjligt kopplat till kompetensförsörjning och lärande när du vågar kliva utanför boxen. Exempelvis genom att samarbeta i crossteam och tänka helhet kring kultur, kompetens, arbetssätt och ledarskap.
 2. Varför är skills-based talangutveckling så viktigt framåt för att möta kompetensbehoven i Sverige?
  – Anställdas kompetens är både företagets och den enskilda medarbetarens ”valuta”. Därmed finns en win-win för både individ och företag att fokusera på just kompetens, ”skills”. I en värld där utvecklingen går allt snabbare finns ett affärsvärde för en organisation att visa att en ny medarbetare är adaptiv och successivt kan och kommer att förvärva ny kunskap och färdigheter i den takt som omvärlden kräver. För medarbetaren är förvärvad kompetens något som de kan ta med sig och omsätta i nya kontexter – om och om igen.
 3. Vad är dina viktigaste lärdomar av att implementera skills-baserad talangutveckling i en förändringsbenägen IT-organisation?
  – Bara börja. Om du försöker ha hela systemet klart innan du sätter i gång kommer ni med stor sannolikhet inte komma i gång alls. Jobba parallellt med systemfrågan, kulturfrågan, ledarskap och arbetssätt. Build as you go och skapa allianser med framåtlutade personer i verksamheten.
 4. Vad vill du att publiken ska ta med sig från din föreläsning?
  – Att det inte behöver vara så svårt att komma i gång med ”skills-baserat”. Jag vill ge deltagarna inspiration och tillvägagångssätt för att börja smått och bygga mot en större helhet.
Unbiased Day 2024: Anmäl dig till årets trend- och rekryteringsevent för dig som chef eller HR-specialist från TNG och Ada Digital!

Unbiased Day 2024: Årets rekryteringsevent för chefer & HR

Häng med på senaste trenderna och framtidssäkra ditt team på årets trend- och rekryteringsevent för chefer och HR!

Under en fullmatad förmiddag undersöker vi tillsammans med spännande talare, vad coexistence – samverkan mellan människa och teknik – betyder för AI-utveckling, industri 5.0 och framtidens rekrytering. Och hur det redan påverkar din verksamhet.

OBS! Tyvärr är Unbiased Day nu över för den här gången. Vi på TNG och Ada Digital vill rikta ett stort tack till alla som deltog både på plats och digitalt.

Vill du ta del av trenderna som vi presenterade på eventet, inklusive fördjupningsmaterial? Klicka dig vidare nedan!

Upptäck alla trender

Rekommenderat för dig