TNG
DEI-arbetet en del av månadens TNG Unbiased Insights

Lästid: 3 minuter

TNG Unbiased Insights – ta del av senaste trenderna inom fördomsfri rekrytering

Risker med att låta Chat-GPT skriva platsannonser

Chat-GPT har tagit världen med storm, minst sagt, men om du funderar på att ta hjälp från den heta chattbotten när du skriver platsannonser bör du tänka ett varv till. Varför? Ny research visar att ChatGPT är mindre fördomsfritt och inkluderande än vi tidigare förstått. Vidare delar vi även med oss av intressanta tips och trix hur du sätter upp DEI-mål – framgångsrikt. Trevlig läsning!

TNG Unbiased Insights nyhetsbrev

På TNG kartlägger vi löpande vad som händer inom fördomsfri rekrytering och följer noggrant de senaste trenderna från branschen. Dels genom egen research och rapporter, som siffrorna ovan kommer från. Dels genom en löpande omvärldsbevakning för att fånga upp nya arbetssätt, infallsvinklar och best practice. Och inte minst våra årliga trendspaningar där vi presenterar de hetaste rekryteringstrenderna.

Som en del av vår vision om att bidra till en hållbar arbetsmarknad vill vi självklart inspirera även dig. Därför drar vi nu igång TNG Unbiased Insights – ett helt kostnadsfritt nyhetsbrev där vi varje månad handplockar intressanta artiklar och nyheter som rör HR, fördomsfri rekrytering, mångfald och inkludering. Direkt till din mejlkorg.

Prenumerera här!

Så sätter du upp rätt DEI-mål

Att sätta upp DEI-mål, det vill säga mångfalds-, jämställdhets- och inkluderingsarbete, kan kännas svårt och invecklat. Men det behöver det inte vara! Inkluderings- och mångfaldsexperten Paolo Guadiano förklarar hur du genom 7 olika mätvärden definierar och uppnår din organisations nästa DEI-mål — på ett enkelt sätt.

Läs hela artikeln här: Seven Sets Of Metrics That Will Help You Define And Achieve DEI Goals.

53 % kvinnor upplever ökad stress visar global rapport

Förändringar på arbetsmarknaden har skett de senaste åren där hybridarbete och digitala möten har blivit en del av det dagliga arbetet för många. Även om många håller med att det kan vara skönt att arbeta hemifrån någon gång då och då ställer vi oss ändå frågan. Vem gynnar dagens nya arbetsmarknad – egentligen? En global rapport från Deloitte pekar ut oroande effekter, där kvinnor rapporterar om upplevd utbrändhet som nått alarmerande höga nivåer.

Läs hela artikeln här: Companies Should Strive To Create Diversity In The Workplace.

AI = HR:s framtida kollega?

AI breder ut sig och intar allt fler områden på arbetsmarknaden. Utöver att generera text och sammanställa stora rapporter har ny forskning dessutom undersökt AI:s förmåga att stötta arbetet på HR-avdelningen. Fast company menar att AI bland annat kan hjälpa anställda med kompetensutveckling – men också förutspå vilka anställda som planerar att avsluta sin tjänst!

Läs hela artikeln här: Can AI predict if you’re going to quit? Probably. But so can humans

Nyckelkomponenter för ett lyckat DEI-arbete

Att minska det globala ekonomiska könsgapet kommer enligt given prognos ta 151 år om organisationers DEI-arbete fortsätter i samma takt som idag. Men det finns konkreta åtgärder för förändring – som faktiskt fungerar. Det visar initiativet DEI Lighthouse Program.

Läs hela artikeln här: Diversity, Equity and Inclusion Lighthouses 2023.

Risker med att låta ChatGPT skriva platsannonser

Trenden som är på allas läppar fortfarande är ChatGPT. Chattbotten har fått många att höja på ögonbrynen över dess förmåga att hantera stora mängder data på bara några sekunder. Men det finns även många som tagit steget tillbaka och är skeptiska. Vilka arbetsuppgifter kommer vi kunna flytta från människa till dator? Och hur väl fungerar ChatGPT inom HR – egentligen? Detta tog Develop Diverese reda på genom att jämföra jobbannonser skrivna av människor och ChatGPT. Resultat? ChatGPT är mindre fördomsfritt än vi tidigare trott, vilket kan innebära ett bromsat mångfaldsarbete.

Läs hela artikeln här: Don’t Use ChatGPT To Write Your Job Adverts. Here’s Why.

TNG Unbiased Insights: Prenumerera på nyhetsbrev om fördomsfri rekrytering

Vill du ha de senaste trenderna inom HR, mångfald, inkluderande ledarskap och fördomsfri rekrytering direkt i din mejl? Prenumerera kostnadsfritt och håll dig uppdaterad med TNG Unbiased Insights!

Prenumerera här!

Rekommenderat för dig