TNG
Så undviker du rekryteringsbias under anställningsintervjun del av månadens TNG Unbiased Insights

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

TNG Unbiased Insights – ta del av senaste trenderna inom fördomsfri rekrytering

Chefskapets blinda fläckar – missar strukturella orättvisor

Att mångfald och inkludering på jobbet bidrar med ökad innovation och tillväxt är välkänt vid det här laget. Dock avslöjar en ny rapport att chefer ofta är bromsklossen för organisationers mångfaldsarbete. Anledning? Chefer missar rådande strukturella orättvisor inom den egna verksamheten. I månadens Unbiased Insights delar vi även med oss av tips hur du undviker rekryteringsbias under anställningsintervjun och varför en australiensk jobbannons blev viral världen över. Trevlig läsning!

TNG Unbiased Insights nyhetsbrev

På TNG kartlägger vi löpande vad som händer inom fördomsfri rekrytering och följer noggrant de senaste trenderna från branschen. Dels genom egen research och rapporter. Dels genom en löpande omvärldsbevakning för att fånga upp nya arbetssätt, infallsvinklar och best practice. Och inte minst våra årliga trendspaningar där vi presenterar de hetaste rekryteringstrenderna.

Som en del av vår vision om att bidra till en hållbar arbetsmarknad vill vi självklart inspirera även dig. Därför skickar vi varje månad ut TNG Unbiased Insights – ett helt kostnadsfritt nyhetsbrev där vi handplockar intressanta artiklar och nyheter som rör HR, fördomsfri rekrytering, mångfald och inkludering. Direkt till din mejlkorg. Vill du också få nyhetsbrevet nästa gång?

Prenumerera här!

Mångfaldslöften som misslyckas – Diversity ditching

”Diversity ditching” skakar om Hollywood! Flera framstående svarta kvinnor inom filmbranschen kliver av sina ledande roller. Varför? Ledningen lever inte upp till tidigare löften om aktivt mångfaldsarbete – med andra ord så kallad diversity ditching. Denna trend har tydliga konsekvenser för medarbetare. Bland annat uppger 82 % i en ny studie att indraget mångfaldsarbete minskar deras engagemang på jobbet.

Läs hela artikeln här: If a Company Is “Diversity Ditching,” 82% of Workers Say It Decreases Their Productivity

Hur påverkar icke-verbal kommunikation din rekrytering?

Ofta pratar vi om den uttalade och outtalade kommunikationen som dagligen sker mellan oss människor. För att förenkla vardagen arbetar vår hjärna ständigt med att kategorisera allt runtomkring oss. Även under en rekryteringsprocess. En nyligen publicerad studie i Journal of Organizational Behavior avslöjar att kandidaters tysta kommunikation, såsom klädsel och kroppsspråk, påverkar deras chanser i urvalsprocessen. Så hur kan rekryterare säkerställa att de fokuserar på kompetens snarare än icke-uttalade signaler? Nyckeln ligger i medvetenhet.

Läs hela artikeln här: Icke-verbal kommunikation påverkar hur du bedömer kandidater i en intervju

Normbrytande ”icke-woke”-jobbannons skapar debatt

Det har blivit stor uppståndelse i HR-världen. Varför? Det australiensiska IT-företaget Wallis Computer Solutions har använt sig av en djärv strategi. I en jobbannons söker företaget nämligen en person som är så kallat ”icke-woke”, där de förkastar pronomendebatten. Är denna typ av jobbannonser framtidens rekryteringsstrategi – eller bara en tillfällig kontrovers?

Läs hela artikeln här: Job ad controversy | Firm issues callout for ’non-woke’ employee with ’no pronouns’

Chefskapets blinda fläckar – missar strukturella orättvisor

Vid det här laget är vi medvetna om att mångfald och inkludering på jobbet möjliggör ökad innovation och tillväxt. Men ett framgångsrikt mångfaldsarbete kräver konkreta insatser, genomtänkta strategier och inte minst engagerat ledarskap. Ny studie avslöjar att chefer ofta missar strukturella orättvisor inom sina egna organisationer vilket bromsar mångfaldsarbetet. Så hur kan organisationer bryta denna cykel och säkerställa att inkludering inte bara blir ett buzzword? 

Läs hela artikeln här: Why managers resist diversity, and how to fix it

TNG Unbiased Insights: Prenumerera på nyhetsbrev med handplockade artiklar och nyheter inom fördomsfri rekrytering, mångfald och inkludering

TNG Unbiased Insights: Prenumerera på nyhetsbrev om fördomsfri rekrytering

Vill du ha de senaste trenderna inom HR, mångfald, inkluderande ledarskap och fördomsfri rekrytering direkt i din mejl? Prenumerera kostnadsfritt och håll dig uppdaterad med TNG Unbiased Insights!

Prenumerera här!

Rekommenderat för dig