TNG
7 tips för att boosta karriären under sommarledigheten

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Sommarlistan! Så fyller du på med ny energi under sommaren

7 tips som boostar din karriär under sommarledigheten

Sommaren står runt hörnet och det nalkas semestertider. Det är helt klart en tid för avkoppling, men kanske också en tid för att hitta drömjobbet? Hursomhelst är sommarledigheten en perfekt tid att stanna upp och reflektera över livet i stort – och inte minst fylla på energidepåerna. Vi har listat en rad handfasta tips som ger dig den där extra energin som vi alla behöver så här års. Ny energi som ger din karriär en boost!

När tempot saktar ner och sommarnätterna känns längre är det faktiskt perfekt läge att börja ladda upp inför hösten. Oavsett om du är redo att börja söka nytt jobb eller vill stanna kvar och utvecklas vidare hos din nuvarande arbetsgivare. Låt dig inspireras av våra tips!

Läs även: 8 steg för att knipa ditt drömjobb

Sommarlistan för att ge dig ny energi!

  1. Reflektera! Vad är det roligaste du har gjort hittills under året? Och vad kan du göra för att få mer av detta under året? Vad ger dig ny energi? 
  2. Rör på kroppen. Fysisk aktivitet främjar hjärnans förmågor och kan lätta ångest. Det räcker med en rask promenad på 15 minuter varje dag för att få effekt!
  3. Gör något nytt. Varför inte prova en ny maträtt, testa en ny sport, bygga fort i lego med barnen eller hänga med på det där udda konstmuseet som din bästa vän försöker dra med dig på?
  4. Byt strategi. Har du tröttnat på alla konflikter som ständigt uppstår med en viss kollega? Bestäm dig för att pröva en annan kommunikationsväg under hösten, för att ni bättre ska kunna förstå varandra och lägga ner stridsyxorna.
  5. Byt miljö. Du behöver inte resa långt för att du ska få distans till vardagen. Ta bussen till närmaste stad och sätt dig på ett café ett par timmar. Åker du dessutom själv kan du passa på att tjuvlyssna på de andra gästerna – kanske får du höra något du själv aldrig har tänkt på?
  6. Lägg bort telefonen. Att mobilen är en tidstjuv är knappast en nyhet, men att titta på en mindre skärm under längre tid riskerar även att göra dig trött. Prova att lägga bort telefonen några timmar och upptäck vad som finns i din omgivning.
  7. Botanisera bland lediga jobb! Även om du vill vara kvar på nuvarande arbetsplats kan det vara bra att se sig om och få perspektiv. Finns det arbetsplatser eller tjänster som låter mer spännande än det du gör nu? Använd jämförelsen för att ge din karriär en riktning.

När gnistan börjar komma tillbaka är det lättare att tag i ett jobbyte, boka ett utvecklingssamtal med chefen, lösa konflikter eller söka våra lediga jobb på TNG! Du hittar några av dem här nere!

Sök lediga jobb fördomsfritt hos TNG

Vi är det bemannings- och rekryteringsföretag som ser bortom det uppenbara genom fördomsfri rekrytering. Och vi gör det på riktigt. Rent konkret innebär det att vi har vänt på rekryteringen och lämnar den subjektiva bedömning utanför vår fördomsfria kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Det betyder att när du söker lediga jobb så ser vi till din framtida arbetsprestation och kompetens, det vill säga att vi låter fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund. Det gör att du får en rättvis bedömning av din ansökan och inte blir bortvald på felaktiga grunder när du söker jobb.

Tycker du också att det låter bra? Spana in våra lediga jobb.

TILL ALLA LEDIGA JOBB!

Rekommenderat för dig