TNG
Chef som lyssnar på någon av alla sommarpoddar som TNG Lead tipsar om

Lästid: 1 minut

Senast redigerad:

Chef? Missa inte dessa poddar i sommar

19 sommarpoddar för chefer på semester

Sommaren är här och det är dags att slappna av, ladda batterierna och hitta ny inspiration. Vad kan då vara bättre än att kombinera soliga dagar i hängmattan eller på stranden med några inspirerande poddar som ger ny energi och idéer inför höstens utmaningar?

TNG Lead har vi valt att se bortom de snackigaste poddarna och satsat på poddar som bidrar med tankar, idéer och upskilling inom det område vi behöver bäst. Oss själva. Och vårt ledarskap. Alla poddarna nedan kan hittas på de vanligaste plattformarna, men vi har valt att länka till poddens ”hemsida”.

Är du redo? Sätt in earpodsen, ta en promenad i morgonsolen och låt dig bli inspirerad!

Poddar om företagande och ledarskap

HBR IdeaCast

En av världens mest populära poddar produceras av prestigefulla Harvard Business Review. I den här podden utforskar deltagarna, på ganska korttid, en rad högaktuella ämnen och lyfter fram kritiska frågeställningar som chefer och ledare står inför idag såsom hybridarbete, AI-omställningen och hur man skapar ett framgångsrikt ledarskap. Podden är på engelska.

Längd: ca 20-30 minuter per avsnitt

McKinsey & Company

I McKinseys poddar hittar man oändligt med beröringspunkter för chefer och ledare. Relativt korta avsnitt lyfter aktuella frågor inom affärer och management. Ämnen som podden täcker in inkluderar strategi, teknik, ledarskap, marknadsföring, verksamhetsstyrning, organisation och företagets roll i samhället. Podden är på engelska.

Längd: ca 30-45 minuter per avsnitt

The Diary of a CEO

Den här podden leder entreprenören och Dragons Den-investeraren Steven Bartlett. En mycket omtalad podd på grund av sin ofiltrerade och ibland känslosamma ton. Här ligger fokus på högre chefers ledarskap, fall, framgångar, personlig utveckling och hälsa. Han täcker in en mängd olika ämnen som påverkar ledare idag. Podden är på engelska

Längd: ca 60-90 minuter per avsnitt

Ledarredaktionen

Ledarredaktionen på Svenska Dagbladet diskuterar aktuella händelser och politik med ett analytiskt perspektiv. Genom att lyssna på podden får du en djupare förståelse för vad som händer i världen och hur det påverkar oss i Sverige både från ett makroperspektiv men också i svenska organisationer.

Längd: ca 20-30 minuter per avsnitt

Framgångspodden

Kanske en av Sveriges mest uppskattade och omtalade poddar. Alexander Pärleros intervjuar framstående personer inom olika fält och delar deras framgångsrecept. Här får du konkreta tips och inspiration från några av de mest framgångsrika ledarna i Sverige och världen.

Längd: ca 60-120 minuter per avsnitt

Har chefen slutat eller behöver ni vara två?

Rekrytera modern ledare

Podcasts om personlig utveckling

Johannes Hansen Podcast

Johannes Hansen är en mental rådgivare som i sin podd delar med sig av konkreta tips och insikter för att övervinna mentala hinder och nå sina mål. En bra podd för chefer och  ledare som vill utveckla sitt självledarskap och bli ännu starkare mentalt.

Längd: ca 20-30 minuter per avsnitt

Dumma Människor

På ett humoristiskt och generöst vis dyker Lina Thomsgård och Björn Hedensjö ner i psykologiska fenomen och beteenden som styr våra liv. De tar upp allt från varför vi blir kära i fel personer till hur vi kan hantera stress i privatlivet, liksom på jobbet. Perfekt för dig som vill förstå mänskligt beteende bättre och därmed förbättra ditt ledarskap.

Längd: ca 40-60 minuter per avsnitt

Ambitiös och driven

Elin Ihreborn och Sandra Furulund pratar om ambition, driv och personlig utveckling. Här får du verktyg och motivation för att nå dina mål och överträffa dig själv. En podd för alla som vill ta sitt ledarskap till nästa nivå med start under sommarmånaderna.

Längd: ca 20-40 minuter per avsnitt

Poddar om teknik och innovation

AI-podden

AI-podden är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omAI-podden med Ather Gattami diskuterar allt inom artificiell intelligens och dess påverkan på vår framtid. Här får du insikter om hur AI förändrar olika industrier och samhället i stort. En måste-lyssning för framtidsorienterade ledare. Podden är på engelska.

Längd: ca 30-40 minuter per avsnitt

Heja Framtiden

Heja framtiden är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omHeja Framtiden är en podd som utforskar framtidens möjligheter och utmaningar genom intervjuer med inspirerande personer inom olika fält. Fokus ligger på innovation, hållbarhet och framtida trender. Programledaren Christian von Essen bjuder in entreprenörer, forskare och futurister för att ge lyssnarna insikter och idéer om hur vi kan forma en bättre framtid.

Längd: ca 30-50 minuter per avsnitt

AI Sweden Podcast

AI Sweden Podcast är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omDenna podd produceras av AI Sweden och ger en bred och djupgående inblick i Sveriges AI-utveckling. Genom intervjuer med experter och forskare får du veta mer om de senaste framstegen inom AI och hur de kan tillämpas i olika verksamheter. Inspirerande och lärorikt!

Längd: ca 20-30 minuter per avsnitt

Reply All

Reply All är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omDet här en teknikpodd som inte bara är för teknikentusiaster. Den utforskar hur vårt digitala liv smälter samman med vår offline-vardag. Fascinerande episoder som ”The Snapchat Thief” och ”At World’s End” har verkligen satt spår i den digitala världen. Podden är på engelska.

Längd: ca 40-60 minuter per avsnitt

Darknet Diaries

Darknet Diaries är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omMed ett allt större fokus på IT-säkerhet och hur det påverkar organisationer framåt så är den här undersökande podden med Jack Rhysider perfekt. Här är ämnena lättillgängliga men täcker samtidigt in hacking, cyberbrott och tidigare händelser som till exempel en avlyssningsskandal med Vodafone och effekten av NotPetya-malware. Värt för chefer som vill vara uppdaterade inom ett allt viktigare område. Podden är på engelska.

Längd: ca 60-90 minuter per avsnitt

Poddar om hälsa och välmående

Den hållbara hjärnan

Den hållbara hjärnan är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omEn hållbar arbetsmarknad kräver en hållbar hjärna. Något Gabriella Svanberg och Annika Kvist lyfter upp i sin podd. Här pratar de om hur vi kan ta hand om vår hjärna för att må bra och prestera bättre. Fokus ligger på hållbarhet och mental hälsa, vilket är avgörande för ledare som vill skapa långsiktig framgång.

Längd: ca 30-50 minuter per avsnitt

Biohackingpodden

Biohackingpodden är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omBiohackning. Nästa steg i vår mänskliga utveckling? Här får du lära dig om biohacking och hur du kan optimera din hälsa och prestation. Genom att förstå och manipulera din biologi anser poddmakaren att du kan lyfta dig själv, både privat och professionellt. Perfekt för den hälsomedvetna ledaren!

Längd: ca 30-50 minuter per avsnitt

Hidden Brain

Hidden Brain är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omBjuder på en djupdykning i mänskligt beteende med hjälp av psykologer, sociologer och andra experter. Producerat av amerikanska NPR och med Shankar Vedantam vid mikrofonen. Här lyfts komplexa idéer och podden bjuder på många insikter i hur våra sinnen fungerar. Podden är på engelska.

Längd: ca 40-60 minuter per avsnitt

Sommarpoddar som låter dig fascineras av storytelling…

P3 Dokumentär

P3 Dokumentär är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omP3 Dokumentär bjuder på fascinerande och djupgående berättelser om verkliga och viktiga händelser i vår samtid. Varje avsnitt är som en spännande film, vilket gör det perfekt för långa sommardagar när du vill försvinna in i en annan värld en stund.

Längd: ca 60-90 minuter per avsnitt

One Year

One Year är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omOm du älskar djupdykningar kommer du att älska One Year-podd. Varje säsong utforskar podden glömda hörn av ett specifikt år i 1900-talet och ser vilka lärdomar vi kan dra idag. Fascinerande berättelser som får dig att undra varför du inte lärde dig detta i skolan. Podden är på engelska.

Längd: ca 30-40 minuter per avsnitt

Sounds Like A Cult

Sounds Like A Cult är en av många sommarpoddar för chefer som TNG Lead tipsar omEn beroendeframkallande podd av Amanda Montell. Hon utforskar moderna ”kulturer ” (eller kanske kulter?) vi alla följer. Från popkulturfenomen till allvarligare ämnen såsom andliga bedragare. Varje avsnitt analyserar olika grupper och ställer frågan – är de en kult? Och om så, hur farliga är de?

Längd: ca 40-50 minuter per avsnitt

Vilken av alla sommarpoddar väljer du först? Ha en underbar sommar önskar teamet på TNG Lead! Och givetvis finns vi på plats hela tiden ifall du behöver du hjälp med konsulter eller en rekrytering!

Upptäck vårt kunderbjudande

Rekommenderat för dig