TNG
Fördomsfria rekryteringstrender 2017

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Fördomsfria rekryteringstrender 2017

Årets bubblare: Consumerism, VR och AI

Det händer mycket inom området fördomsfri rekrytering just nu. På TNG har vi gjort vår årliga trendspaning för att ta reda på vad som händer i omvärlden och vad som bubblar inom objektiv rekrytering.

Några ämnen det snackas mycket om just nu är artificiell intelligens (AI), vetenskaplig rekrytering, consumerism, kompetensbrist och virtual reality. Här presenterar vi 2017-års fördomsfria rekryteringstrender.

 Rekryteringstrend 2017: Stereotyper inom mångfald


Trend: Stereotyper inom mångfald går före kompetens

Jakten på mångfald gör att företag lyfter fram stereotyper framför verklig kompetens. Rent-a-minority är ett bra exempel. Samtidigt vågar vissa företag rekrytera enbart på kompetens.

Läs mer om trenden


Trend: Alla är inbjudna

Tidigare betydde ett stort eget nätverk och egen databank allt inom rekrytering. Men tiderna förändras. Det blir nu allt vanligare för företag att öppna upp rekryteringar till hela marknaden.

Läs mer om trenden

Vetenskap framför magkänsla - rekryteringstrend från TNG


Trend: Vetenskap framför magkänsla

Teknikrekrytering fortsätter att vara en stor utmaning för alla i branschen. För att lyckas vänder sig nu företag till vetenskapliga rön och vetenskapliga rekryteringsmetoder.

Läs mer om trenden

consumerism-soka-jobb-kandidat-kund-rekrytering


Trend: Consumerism – när kandidaten blir kund

Kandidater och jobbsökare är konsumenter. Och förväntar sig en konsumentupplevelse. Rekryteringstrenden consumerism växer nu fram där kandidaten är kund.

Läs mer  om trenden

Anonym rekrytering - trendspaning från TNG

Trend: Blindrekrytering goes incognito

Anonym- och blindrekrytering fortsätter intressera företag och fler konkreta case börjar dyka upp. Samtidigt boomar det inom HR-tech med nya digitala lösningar.

Läs mer om trenden

Är artificiell intelligens och dess algoritmer fördomsfria?

Trend: AI algoritmer är fördomsfria. Eller?

Årets hetaste snackis inom rekrytering är AI – artificiell intelligens. AI ska frälsa rekryteringsvärlden med sina fördomsfria, kognitiva och prediktiva algoritmer.

Läs mer om trenden

Kompetensbrist skapar modiga chefer som börjar använda sig av accelererade learning programs för att hitta rätt kandidater och kompetens

Trend: Kompetensbrist skapar modiga chefer

Idag råder det en allmän kompetensbrist och allt fler chefer letar efter nya sätt att hitta kandidater – som accelererade learning programs.
Läs mer om trenden

gig-rekryterare-rekrytering-trend

Trend: Gig rekryterare växer fram

En arbetsmarknad i kraftig förändring gör att HR och rekrytering får en ny spelplan. Och för att lyckas börjar gig-rekryterare växa fram på marknaden.

Läs mer om trenden

Trend virtual reality rekryteringstrend

Trend: Virtual reality gör entré

VR har nu kommit till rekryteringsvärlden. Målet är att ge kandidater en inblick i arbetsplatsen och göra dem redo för ett nytt jobb utan att de behöver vara på plats.

Läs mer om trenden

culture-add-foretagskultur

Trend: Rekrytera för culture add

En av de vanligaste anledningarna till att sökande blir bortvalda i en rekrytering är att de inte passar in i företagskulturen. Nu lanseras därför företag culture add.

Läs mer om trenden

Belonging är den tredje dimensionen i samband med rekrytering

Trend: Belonging – den tredje dimensionen inom rekrytering

Redan 2016 började företag som LinkedIn prata om Belonging som den tredje dimension i samband med rekrytering.

Läs mer om trenden

 

Rekommenderat för dig