TNG

TNG Insights: Ekonomiassistent

Karriärinsikter och branschtips

Ekonomiassistent är idag ett yrke i snabb förändring. Och vi på TNG vet att det kan vara utmanande att ha koll på allt som händer i branschen och omvärlden. Med TNG Insights vill vi därför löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och tips. Vi hoppas att det kan hjälpa dig i din fortsatta karriärutveckling!

Ekonomiassistenter ska effektivt skapa och designa nya processer, samtidigt som bokslutet givetvis ska vara klart på exakt rätt datum. Men för dig som är sugen på att bredda dina karriärmöjligheter finns idag goda chanser att utvecklas inom området. Du kan till exempel satsa och prova nya arbetsuppgifter inom controlling och redovisning. Här nedanför har vi samlat ett antal aktuella artiklar som vi hoppas kan ge dig både ny kunskap och inspiration i din roll som ekonomiassistent. Håll till godo!

Karriär: Tips och inspiration för dig inom ekonomi

Så mycket borde du tjäna som ekonomiassistent i Sverige

Roliga nyheter! Fackförbundet Civilekonomerna kan konstatera att det går bra för yrkesgruppen ekonomer just nu. Arbetslösheten är låg, ingångslönerna höga och löneutvecklingen är god. Men löneskillnaderna är stora mellan branscher, titlar och vart i landet du jobbar. Här kartlägger Veckans Affärer vad du som ekonom egentligen borde tjäna.

 

Läs Mer

Håll glöden vid liv

För att uppleva inre motivation ska tre behov vara uppfyllda. Men den absolut viktigaste faktorn är friheten i arbetet. ”Du får inte känna dig som en schackpjäs som chefen flyttar runt efter exakt bestämda regler” menar Tomas Jungert (docent i psykologi). Mer om detta och skillnaden mellan inre och yttre motivation på arbetet kan du läsa om här på civilekonomen.se

 

Läs Mer

Friskvårdsbidrag 2020 – allt du behöver veta

Har du hunnit sätta dig in i de nya regler som gäller för friskvårdsbidraget? Kommer du ihåg vilka sporter som började omfattas under 2018? Att fritidsverksamheter som paintball och dart inte omfattas av friskvårdsbidraget men däremot är det numera godkänt med hästpolo! Här bjuder vismapcs.se på en ny chans att sätta dig in i alla regler.

 

Läs Mer

Sök ekonomijobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom ekonomi. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer